Omul de afaceri Monica Tatoiu a actionat statul in instanta, pentru ca Executivul intentioneaza sa emita Ordonanta de Urgenta privind taxa pe poluare pentru autovehicule. Ea doreste sa-si recupereze astfel banii platiti pe taxa de prima inmatriculare
Omul de afaceri Monica Tatoiu a actionat statul in instanta, pentru ca Executivul intentioneaza sa emita Ordonanta de Urgenta privind taxa pe poluare pentru autovehicule. Ea doreste sa-si recupereze astfel banii platiti pe taxa de prima inmatriculare, pentru o masina cumparata recent. Magistratii au amanat ieri discutarea cererii. "Exista o actiune de fond care are termen 5 martie si Ordonanta Prezidentiala, care are o procedura urgenta si prin care noi cerem suspendarea emiterii Ordonantei de Guvern privind taxa pe poluare auto, pana la solutionare dosarului de fond. Prin acest dosar de fond solicitam sa fie obligat Guvernul sa nu emita Ordonanta de Urgenta", a spus avocatul Adriana Roman. Monica Tatoiu este a treia persoana care contesta in instanta legalitatea taxei de prima inmatriculare. Primul care a reusit sa demonstreze in instanta ca aceasta taxa este ilegala a fost avocatul Cosmin Costas, care a si explicat pentru cititorii ZIUA modul in care acestia isi pot recupera banii platiti pe taxa. A doua persoana care a primit o solutie favorabila intr-un proces asemanator a fost presedintele Judecatoriei Botosani, Liliana Poelinca. In ambele cazuri de fata, solutiile date nu sunt definitive, ele putand fi atacate cu recurs. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.