Protagonistii acestor scrutinuri preliminare sunt, in randul democratilor Hillary Clinton si Barack Obama, iar in tabara republicana senatorul John Mc Cain, fostul guvernator Mitt Romney, Mike Huckabee si Ron Paul.
Data de 5 februarie este mome
Protagonistii acestor scrutinuri preliminare sunt, in randul democratilor Hillary Clinton si Barack Obama, iar in tabara republicana senatorul John Mc Cain, fostul guvernator Mitt Romney, Mike Huckabee si Ron Paul.
Data de 5 februarie este momentul cel mai important al maratonului alegerilor primare din SUA, in timpul carora republicanii si democratii decid cine va fi cel care ii va reprezenta in lupta pentru fotoliul de la Casa Alba. 24 de state americane organizeaza azi scrutinuri pentru desemnarea candidatilor republican si democrat la alegerile prezidentiale din noiembrie, sase candidati disputandu-si sufragiile electoratului. Candidatii trebuie sa castige cel mai mare numar posibil de delegati ai partidelor lor. Nominalizarea, de catre republicani si democrati, a celui care urmeaza sa ii reprezinte in cursa pentru Casa Alba va fi insa decisa, mai tarziu, de congresele celor doua formatiuni. In ceea ce-i priveste pe democrati, batalia se da intre Hillary Clinton si senatorul de culoare Barack Obama, dupa retragerea din cursa a lui John Edwards. In cazul republicanilor, patru candidati isi disputa suprematia, favorit fiind senatorul de Arizona John McCain. Cel mai serios rival al lui McCain este fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney. Desi nu sunt excluse surprize de ultim moment, sondajele indicau ieri ca Hillary Clinton si Barack Obama se afla la egalitate in cursa de investitura a democratilor. Alte sondaje o creditau pe Clinton cu un mic avans in fata lui Obama. In ajunul alegerilor de azi, candidatii au curtat masiv electoratul din California, statul cu cei mai multi alegatori si cu cea mai importanta comunitate hispanica, votul sau fiind foarte important. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.