Directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport din Televiziunea Publica, Rodica Culcer,  a initiat o noua actiune in instanta impotriva Societatii Romane de Televiziune (SRTv), prin care contesta organizarea concursului pentru ocuparea postu

Directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport din Televiziunea Publica, Rodica Culcer, a initiat o noua actiune in instanta impotriva Societatii Romane de Televiziune (SRTv), prin care contesta organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Stiri. Actiunea in instanta, formulata ca o Ordonanta Presedintiala, a fost initiata de Rodica Culcer, pe 31 ianuarie, dupa ce ii solicitase lui Alexandru Sassu, presedintele-director general al SRTv, sa opreasca desfasurarea concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Stiri. "Din punctul meu de vedere, concursul nu a fost organizat in conformitate cu procedurile din TVR si l-am contestat in instanta, saptamana trecuta", a declarat pentru Mediafax Rodica Culcer. Ea a precizat ca a informat conducerea SRTv despre acest proces si, cu toate acestea, Televiziunea Publica a organizat marti concursul pentru ocuparea functiei de director al Departamentului Stiri. Procesul se judeca la Tribunalul Bucuresti, sectia a VIII-a - Conflicte de munca si asigurari sociale, discutiile in acest dosar urmand sa inceapa pe 14 februarie.

POST DESFIINTAT. Noul proces vine dupa ce Rodica Culcer a cerut, printr-o alta actiune depusa, in 28 noiembrie 2007, impotriva SRTv la Tribunalul Bucuresti, anularea deciziei prin care a fost destituita din functia de director al Directiei de Stiri din cadrul SRTv si "reintegrarea" sa in aceasta functie. Rodica Culcer si-a motivat actiunea in instanta prin faptul ca postul ei de director al Directiei Stiri nu a fost transformat, ci desfiintat, si ca in prezent, ca director al Directiei Emisiuni Informative si Sport, ea coordoneaza doar activitatea a doua secretare. "Eu am primit, la momentul respectiv, un act aditional la contractul de munca, prin care se schimba titulatura postului. Am crezut atunci ca postul se transforma, nu ca s-a desfiintat. Ulterior, am primit o fisa de post prin care mi se luau atributiile. Nu titulatura ma deranjeaza, dar am vazut ca mi s-au redus cu 2/3 atributiile. Atunci am considerat ca modificarea s-a facut cu rea-credinta si doar pentru a fi inlaturata eu. Am dat un concurs pentru un anumit post, nu se poate modifica continutul postului in mod unilateral. Nu am in subordinea mea decat doua secretare", a declarat, la momentul respectiv, pentru Mediafax Rodica Culcer. SRTv a anuntat, pe 11 ianuarie, ca va organiza concursul pentru postul de director al Departamentului Stiri pe 30 ianuarie. Ulterior, TVR a decalat concursul, pe 5 februarie. "Televiziunea Romana a reprogramat data concursului pentru postul de director la Departamentul Stiri din cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport, la solicitarea unora dintre membrii comisiei de evaluare care nu puteau fi prezenti miecuri, 30 ianuarie 2008, din motive obiective", a transmis televiziunea publica.

Remiza. In acest context, presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a decis prelungirea interimatului functiei de director al Departamentului Stiri din cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport pana la ocuparea postului de eventualul castigator al concursului. Interimatul Madalinei Radulescu in aceasta functie a expirat pe 31 ianuarie.
Potrivit unor surse din Televiziunea Publica, concursul organizat, marti, de Societatea Romana de Televiziune (SRTv), pentru ocuparea postului de director al Departamentului Stiri, nu are nici un castigator. In concurs au fost inscrisi Bogdan Ficeac, Mura Franculescu si Sorin Bejan, iar comisia de concurs a fost formata din Anca Antonov, Dana Deac, Emil Hurezeanu, Razvan Nicolescu, Cristian Tudor Popescu, Horia Romanescu si Maria Toghina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.