Conducerea companiei Yahoo ia in calcul reluarea discuțiilor de acum cateva luni privind o alianță cu firma Google, pentru a avea o alternativă la oferta de preluare făcută Microsoft, potrivit sursei.
La un preț de 31 dolari pe acțiune, Yahoo consideră că oferta celor de la Microsoft subevaluează compania, spun sursele.
O altă sursă avizată a declarat că Yahoo a fost contactată de mai multe companii media, de telefonie și financiare.
Intr-o scrisoare adresată angajaților Yahoo, obținută ulterior de Reuters, conducerea Yahoo anunță: "Vrem să subliniem faptul că nicio decizie nu a fost luată, și in ciuda zvonurilor de pe piață, nu există niciun proces de fuziune in derulare".
Publicația Wall Street Journal a anunțat pe site-ul său de internet că directorul executiv al Google, Eric Schmidt, i-a cerut directorului executiv de la Yahoo, Jerry Yang, să sprijine compania pentru a respinge oferta celor de la Microsoft.
Purtătorii de cuvant de la Yahoo și Google au refuzat să facă comentarii.
Incercarea companiei Yahoo de a găsi o alternativă la oferta celor de la Microsoft ar putea fi considerată o strategie care să determine Microsoft să-și crească oferta actuală de 44,6 miliarde dolari.
Potrivit analistului firmei Sanford C. Bernstein, Jeffrey Lindsay, "oferta Microsoft de 31 dolari pe acțiune e foarte subtilă", deoarece presează conducerea Yahoo recurgă la acțiuni care să scadă valoarea titlurilor Yahoo, estimate la 39-45 dolari pe acțiune.