Consiliul National al Audiovizualului a amendat OTV cu 10.000 de lei pentru folosirea unui limbaj injurios si difuzarea ilegala de publicitate.

Sanctiunea a fost primita pentru emisiunea "Dan Diaconescu Direct", difuzata pe 12 decem

Consiliul National al Audiovizualului a amendat OTV cu 10.000 de lei pentru folosirea unui limbaj injurios si difuzarea ilegala de publicitate.

Sanctiunea a fost primita pentru emisiunea "Dan Diaconescu Direct", difuzata pe 12 decembrie, in cadrul careia Oana Zavoranu a folosit un limbaj vulgar si injurios la adresa telespectatorilor care urmaresc emisiunea "Cronica carcotasilor", difuzata la Prima TV, numindu-i pe moderatori "doi rahati ca Huidu si Gainusa", care sunt urmariti de "telespectatori de rahat". De asemenea, invitata a prezentat, in cadrul emisiunii, papusa Oana Zavoranu, precizand pretul jucariei si detaliile de achizitie.

Potrivit membrilor Consiliului, postul a incalcat articolul 42, alineatul 4 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, care prevede: "Realizatorii emisiunilor au obligatia sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta impotriva altor persoane", articolul 27, alineatul 1 din Legea audiovizualului - "Publicitatea si teleshoppingul se difuzeaza grupat, trebuie sa fie usor de identificat prin marcaje corespunzatoare si trebuie sa fie separate de alte parti ale serviciului de programe prin semnale optice si acustice" si articolul 112, alineatul 1 din Cod - "Este interzisa difuzarea de emisiuni, altele decat emisiunile de teleshopping, in care sunt prezentate bunuri sau servicii individualizate care pot fi identificate de public prin marca, producator ori prin modalitati de comercializare; aceste restrictii nu se refera la denumirea companiilor producatoare de bunuri sau prestatoare de servicii".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.