Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri, detine combinatele de ingrasaminte chimice Sofert Bacau, Azochim Savinesti si Donauchem Turnu Magurele. "Avand in vedere cresterea pretului de achizitie al gazelor naturale din productia interna del la
Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri, detine combinatele de ingrasaminte chimice Sofert Bacau, Azochim Savinesti si Donauchem Turnu Magurele. "Avand in vedere cresterea pretului de achizitie al gazelor naturale din productia interna del la 470 de lei/1000 de metri cubi la 495 de lei/1000 de metri cubi, si cresterea pretului gazelor din import cu circa 20% la mia de metri cubi, grupul InterAgro a hotarat ca in termen de trei zile sa opreasca de la functionare toate combinatele chimice pe care le administreaza cu disponibilizari de personal (circa 6000 de muncitori) incepand cu 1 martie 2008", se arata intr-un comunicat al InterAgro. Cresterea pretului gazelor si a tarifului de transport au fost comunicate retroactiv fata de inceperea livrarilor la 1 februarie, iar procentul gazelor de import din totalul cantitatii livrate a crescut de la 28%, in luna ianuarie, la 42%, "desi toate spatiile de depozitare sunt pline cu gaze", se mai arata in comunicat. Gazele reprezinta 70% din costurile de productie a ingrasamintelor chimice. Reamintim, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energie (ANRE) a anuntat la 30 ianuarie ca pretul gazelor naturale pentru consumatorii casnici va creste la 1 februarie cu 8,5%, din cauza majorarii pretului gazelor importate si a ajustarii tarifelor de distributie, iar pretul gazelor din productia interna va urca cu 5%, la 495 lei/1000 metri cubi. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.