Miron Mitrea a fost ales ieri, cu unanimitate, de catre deputatii PSD sa fie reprezentantul PSD pentru functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Miron Mitrea renuntase  la inceputul sesiunii parlamentare din iarna lui 2007 sa mai candide
Miron Mitrea a fost ales ieri, cu unanimitate, de catre deputatii PSD sa fie reprezentantul PSD pentru functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Miron Mitrea renuntase la inceputul sesiunii parlamentare din iarna lui 2007 sa mai candideze la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, pe care o detinea de la inceputul actualului mandat parlamentar.
Decizia lui Mitrea venea dupa ce pierduse in decembrie 2006, functia de secretar general al PSD in fata lui Titus Corlatean.
Candidatura lui Mitrea la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor a fost votata de grupul PSD in unanimitate, el neavand contracandidat. Mitrea il va inlocui in Biroul Permanent al Camerei pe Eugen Nicolicea.
Tot ieri, deputatii au aprobat cu 267 voturi "pentru" si 4 voturi "impotriva", noua componenta de Biroului permanent al Camerei, in care apare din nou Miron Mitrea in functia de vicepresedinte din partea PSD. Astfel, cei patru vicepresedinti pentru actuala sesiune parlamentara sunt social-democratii Valer Dorneanu si Miron Mitrea, Ioan Olteanu (PDL) si Lucian Bolcas (PRM).
In functia de secretar al Camerei Deputatilor au fost alesi Ioan Munteanu (PSD), Dan Radu Rusanu (PNL), Daniela Popa (PC) si Gelil Eserghep (PRM), ultimul fiind in sesiunea trecuta chestor.
In conformitate cu Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Deputatilor, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor este format in urma negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare, respectandu-se configuratia politica a Camerei, asa cum rezulta din constituirea initiala a grupurilor parlamentare, membrii acestuia fiind alesi la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare. Presedintele Biroului Permanent este ales pentru toata durata mandatului Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.