O dieta din care nu lipsesc merele, bananele si portocalele poate ajuta creierul sa functioneze mai bine, imbunatatind memoria, conform unui nou studiu, preluat de agentia de presa ANI. In cadrul studiului, cercetatori de la Universitatea Cor

O dieta din care nu lipsesc merele, bananele si portocalele poate ajuta creierul sa functioneze mai bine, imbunatatind memoria, conform unui nou studiu, preluat de agentia de presa ANI. In cadrul studiului, cercetatori de la Universitatea Cornell din New York, SUA, au expus celule canceroase la fenoli - compusi chimici extrasi din fructe. Oamenii de stiinta au pus apoi celulele sub actiunea stresului oxidativ - proces ce reprezinta agresiunea produsa la nivel molecular prin dezechilibrul balantei prooxidant/antioxidant in favoarea primului (dezechilibru manifestat mai ales la nivelul membranelor celulare, cu repercusiuni functionale la nivelul tuturor organelor si tesuturilor). In urma experimentelor, s-a constatat ca substantele chimice din cele trei fructe - care contin multe vitamine, minerale si fibre - au prevenit in mare masura deteriorarea celulelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.