Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray a declarat ieri, referindu-se la Raportul pe Justitie, ca Romania ar trebui sa faca o „a doua repriza“ mai buna in „meciul“ cu UE daca doreste sa evite activarea clauzei de
Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray a declarat ieri, referindu-se la Raportul pe Justitie, ca Romania ar trebui sa faca o „a doua repriza“ mai buna in „meciul“ cu UE daca doreste sa evite activarea clauzei de salvgardare. Raportul interimar al Comisiei Europene privind reforma justitiei si lupta anticoruptie din Romania constata intarzieri la toate cele patru obiective specifice, cerand mai ales accelerarea eforturilor in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt, potrivit documentului, dat publicitatii ieri. Raportul cere „stabilitatea legislativa si institutionala a cadrului de lupta anticoruptie“, facand referire la intentiile de a restructura DNA prin comasare cu DIICOT si semnaleaza intarzieri in ceea ce priveste punerea in aplicare a unei strategii coerente de recrutare in sistemul judiciar, infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, elaborarea unei strategii globale si punerea in aplicare de proiecte reprezentative pentru a lupta impotriva coruptiei la nivel local. In raport se acuza si anumite scurgeri al e unor informatii confidentiale in media, lipsa unei indiviualizari suficiente a pedepselor pentru infractiuni de coruptie si o oarecare „ingaduinta“ in judecarea coruptiei la nivel inalt. In plus, raportul constata lipsa unei strategii de resurse umane a sistemului judiciar, aratand ca aproximativ jumatate din recrutarile in sistemul judiciar au urmat o procedura ad-hoc, pentru a asigura ocuparea rapida a posturilor vacante existente.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.