Membrii sindicatelor din cadrul Romtelecom Maramures le-au cerut liderilor explicatii in legatura cu anuntul administratiei companiei de a concedia 2.500 de angajati, dupa ce au primit pe mail-urile de serviciu o scrisoare in care se facea referire

Membrii sindicatelor din cadrul Romtelecom Maramures le-au cerut liderilor explicatii in legatura cu anuntul administratiei companiei de a concedia 2.500 de angajati, dupa ce au primit pe mail-urile de serviciu o scrisoare in care se facea referire la reducerile de personal. Potrivit corespondentului Medifax, cei 168 de angajati ai Romtelecom din Maramures, afiliati la Federatia Sindicatelor din Telecomunicatii, au fost nemultumiþi de modul in care administratia companiei a abordat problema reducerilor de personal.

Presedintele Sindicatului Tehnic Romtelecom Maramures, Doru Dancus, a declarat ca oamenii i-au intrebat ingrijorati pe liderii de sindicat de concedieri, insa acestia nu au stiut sa le raspunda, pentru ca au aflat de intentiile administratiei dintr-un comunicat remis presei.
"A fost o abordare gresita, iar respectul fata de angajat a fost incalcat. In plus, salariatilor li s-a indus o stare de panica, pentru ca nu s-a venit cu alte precizari si fiecare s-a simtit vizat", a declarat Doru Dancus.

El a spus ca nu intelege decizia de reducere a personalului, mai ales ca administratia Romtelecom nu a lasat sa se inteleaga ca se va ajunge la o asemenea situatie.

Sindicatele au precizat, insa, ca nu s-a deschis un conflict de munca cu administratia, dar ca a aparut un "conflict de interese", care spera ca se va solutiona dupa negocierile programate la Bucuresti intre managerii si sindicatele din Romtelecom.

Pe 28 ianuarie, conducerea Romtelecom a anuntat ca va disponibiliza pana la 2500 de angajatI pentru a-si eficientiza activitatea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.