Sute de someri, cresterea preturilor la constructii in toata tara sI monopol bulgar. Acestea ar fi consecintele falimentului fortat al fabricii de cofraje de lemn de la CalarasI, SC Romply Prod SRL. Iar maine se decide soarta tuturor la Tribunalul

Sute de someri, cresterea preturilor la constructii in toata tara sI monopol bulgar. Acestea ar fi consecintele falimentului fortat al fabricii de cofraje de lemn de la CalarasI, SC Romply Prod SRL. Iar maine se decide soarta tuturor la Tribunalul Calarasi.

SC Romply Prod SRL, firma care furnizeaza aproape jumatate din cofrajele necesare constructiilor din Romania, risca sa fie inchisa in urma unei hotarari judecatoresti fara motivatii. Asta ar insemna cresterea preturilor la cofraje, deci sI la constructii. SI monopolul firmei bulgaresti "Lessoplast”, cu acelasI profil. Firma este membru al Asocialtiei Producatorilor de Placaj Europeni si isi desface produsele in numeroase tari.

LUPTA CU TRIBUNALUL. Dupa nenumarate procese la Tribunalul CalarasI si la Curtea de Apel Bucuresti, dupa protestele de strada din februarie 2007 ale muncitorilor, fabrica a scapat pana acum, dar de maine se poate declara falimentul, cu toate ca anul 2007 a fost unul cu profit. Firma are acum o datorie de 22 de milioane de euro la banca Reiffeisen, creditor care are tot interesul sa-si recupereze banii, deci sprijina activitatea firmei. Exista si un investitor care incearca sa achizitioneze fabrica, anume compania americana Harvard Management Company, care deja si-a facut o strategie completa de reorganizare. "Harvard doreste sa achizitioneze terenurile inundate de langa oras si sa faca plantatii de plopi care urmeaza a fi prelucrati la fabrica, spune conducerea firmei. Dar tribunalul a declarat faliment chiar cu trei zile inainte de a se incheia contractul de achizitie, in sedinta din 14 decembrie 2007. "Informatiile probabil au rasuflat pe plan local sI au afectat interesele unora”, declara Dorel Cioaca, administratorul special de insolventa, stabilit de banca creditoare, Reiffeisen.

FALIMENT FORTAT. "Judecatoarea Neluta Tudorache a dat decizia de faliment fara sa dea o motivetie si fara sa aiba o baza reala, impotriva dorintei creditorilor, impotriva tuturor, desi legea nu-i permite, in 14 decembrie. Noi am aflat de ea in 19. A facut si aici ilegalitati, ca dovada ca i-a respins-o Curtea de Apel, in 16 inauarie provizoriu si in 4 februarie a suspendat-o definitive sI irevocabil.”, mai spune administratorul. "Acum incearca o a doua cale dupa suspendare, sa o submineze in interior, sa schimbe administratia si sa o puna pe lichidatoare sa o declare in faliment voluntar. I-a pus pe astia de la finante sa faca o cerere si o sa decidea s-o puna pe Nicoleta Harsescu, cea care apare in toate procesele acestei judecatoare. Indiferent ce ia, ea castiga mereu. Domne, e de "Dosarele X”. Ca judecator sI ca lichidator trebuie sa salvezi creditorii.”, declara Cioaca. Pana acum nu se stiu motivetiile pentru care s-a luat hotararea judecatoreasca. Iar reprezentantilor firmei SC Romply Prod SRL li s-a spus ca judecatorul nu a avut timp sa le redacteze. Cei aproape 400 de angajati ai fabricii organizeaza maine un mars de protest in oras, pentru a atrage atentia autoritatilor asupra problemelor pe care le are fabrica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.