Presedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a estimat ieri ca Europa "nu prezinta riscul unei recesiuni economice", in ciuda crizei financiare ce afecteaza economia mondiala, intr-un interviu acordat cotidianului Les Echos, informeaza Reuters, ci
Presedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a estimat ieri ca Europa "nu prezinta riscul unei recesiuni economice", in ciuda crizei financiare ce afecteaza economia mondiala, intr-un interviu acordat cotidianului Les Echos, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
"Nu va exista o recesiune economica in Europa", a asigurat Juncker, sef al grupului ministrilor de Finante ai zonei euro, potrivit caruia cresterea economica in 2008 "va fi mai putin robusta ca in 2006 si 2007, insa nu va fi mult sub potentialul de crestere, estimat la 2%". "Deocamdata, Europa nu are nevoie de lansarea unui program care sa stimuleze economia", a estimat presedintele Eurogroup, asemenea celui din Statele Unite ale Americii, care se afla intr-o perioada de criza. In plus, presedintele american, George Bush, a propus un buget pentru anul fiscal 2009 de 3.000 de miliarde de dolari, o propunere care ar putea produce noi divergente intre Casa Alba si Congres. Saptamana trecuta, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, declara ca trebuie elaborate urgent planuri de relansare bugetara, pentru a combate efectele provocate de criza creditelor.
Intrebat care este opinia sa in legatura cu ingrijorarile exprimate de Comisia Europeana fata de deficitul public al Frantei, ce va depasi in curand 3% din PIB, Jean-Claude Juncker s-a aratat mai putin afectat de aceste nelinisti. Totodata, "este clar ca Franta trebuie sa depuna mai multe eforturi fata de cele pe care le depune in prezent", a adaugat acesta. Comisia Europeana a cerut Frantei si Italiei sa fie "mai ambitioase" in ceea ce priveste eforturile de reducere a deficitului public, pentru a evita o noua depasire a limitelor autorizate prin Pactul european de stabilitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.