Ministerul Apararii Nationale a fost obligat ieri, printr-o hotarare judecatoreasca, sa demonstreze unde sunt ingropati Elena si Nicolae Ceausescu.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, institutia trebuie sa prezinte mostenitori

Ministerul Apararii Nationale a fost obligat ieri, printr-o hotarare judecatoreasca, sa demonstreze unde sunt ingropati Elena si Nicolae Ceausescu.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, institutia trebuie sa prezinte mostenitorilor familiei Ceausescu "dovezi certe" care sa arate unde sunt cu adevarat ingropati cei doi fosti conducatori ai Romaniei. Hotararea de ieri poate fi atacata cu recurs. Dupa aflarea solutiei, avocatul familiei Ceausescu, Haralambie Voicilas ne-a declarat ca se va pregati pentru calea de atac pe care "cu siguranta o va declara Ministerul". "Dupa ce vom primi motivarea deciziei, vom incepe si toate demersurile legale pentru a primi dovezile pe care MapN este obligat sa ni le ofere", a declarat avocatul.

Decizia Tribunalului Bucuresti este prima favorabila urmasilor familiei Ceausescu, in incercarea acestora de a afla adevarul cu privire la mormintele fostului cuplu prezindential. Initial actiunea declansata de Zoe Ceausescu a fost respinsa de Judecatoria sectorului 5. In apelul preluat, dupa decesul acesteia de sotul si de fratele sau Valentin, urmasii au ales sa renunte la cererea de exhumare facuta in proces, pe motiv ca judecatorii au fost reticenti cu privire la admiterea unei astfel de cereri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.