Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca BPN a decis ieri ca va sustine candidatura lui Dan Mircea Popescu pentru postul de presedinte al Consiliului National, desi alegerile pentru acest post vor fi totusi organizate.
"Membrii BPN si-au exprimat aprecierea fata de activitatea din ultimii trei ani a presedintelui Consiliului National, Dan Mircea Popescu, si fata de intreaga sa activitate inca de la infiintarea partidului nostru. Opinia care s-a degajat a fost pentru reconfirmarea dlui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National", a explicat Geoana.
In statutul PSD, presedintele Consiliului National figureaza cu urmatoarele atributii: "Conduce lucrarile Consiliului National si se preocupa impreuna cu Comitelul Executiv National, de pregatirea lucrarilor precum si a documentelor ce se vor adoptat urmareste respectarea hotararilor adoptate de Consiliul National; primeste, prin delegare, atributii din partea Presedintelui PSD".
In legatura cu eventuala revenire a lui Adrian Nastase, Geoana a explicat ca partidul are nevoie in perioada alegerilor de experienta colegilor pesedisti, inclusiv de cea a lui Nastase.
"De asemenea, avand in vedere ca principalul nostru obiectiv in 2008 este castigarea alegerilor locale, consideram ca experienta colegilor nostri, inclusiv a dlui Adrian Nastase, trebuie folosita in interiorul si in interesul partidului. Vom avea nevoie de toata experienta politica pe care colegii nostri pot sa o aduca in definitivarea raspunsului partidului nostru la actuala situatie a Romaniei", a afirmat acesta. Intrebat ce post va ocupa Adrian Nastase, presedintele PSD a dat replici lapidare: "Veti afla la momentul potrivit. Este singurul comentariu pe care il fac".