"Am predat toate documentele necesare catre Comisia Europeana (CE)... Apoi ni s-a spus ca exista o problema", a afirmat directorul general al diviziei din Europa a grupului american, John Fleming, citat de publicatia Automotive News Europe.
Potrivit acestuia, planul Ford Motor de a prelua si majora productia la Automobile Craiova ar putea suferi o amanare pana in anul 2009.
Grupul american estimeaza ca va primi in aceasta luna aprobarea CE de a incheia preluarea Automobile Craiova, dar conducerea Ford recunoaste ca exista frustrari legate de investigatia UE, care a condus la intarzierea inceperii productiei la Craiova.
Contractul de privatizare a Automobile Craiova cu grupul Ford a fost semnat de autoritatile romane in septembrie 2007. Ford a preluat actiunile detinute de stat la Automobile Craiova - reprezentand 72,4% din capital - pentru 57 milioane de euro, producatorul american angajandu-se la investitii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii si la suplimentarea numarului de angajati. In luna octombrie 2007, CE a deschis o investigatie privind un posibil ajutor de stat acordat Automobile Craiova in procesul de privatizare, astfel ca Guvernul a solicitat Parlamentului sa suspende discutiile asupra proiectului de lege pentru privatizarea companiei.
Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, a declarat la finele saptamanii trecute ca raspunsul Comisiei Europene este asteptat in termen de o luna. El a adaugat ca autoritatile de la Bruxelles ar putea ridica o serie de obiectii la privatizarea Automobile Craiova cu grupul amercian Ford care sa impuna modificarea anumitor prevederi din contract, dar nu si anularea tranzactiei. (F.B.)