Ministerul Economiei si Finantelor are in vedere emiterea, in aceasta luna, de obligatiuni de tip benchmark si certificate de trezorerie a caror valoare se ridica la 1,7 miliarde de lei, a aratat institutia. Emisiunea titlurilor de stat va avea ca ob
Ministerul Economiei si Finantelor are in vedere emiterea, in aceasta luna, de obligatiuni de tip benchmark si certificate de trezorerie a caror valoare se ridica la 1,7 miliarde de lei, a aratat institutia. Emisiunea titlurilor de stat va avea ca obiectiv finantarea si refinantarea datoriei publice in aceasta luna. Astfel, ministerul vrea sa lanseze emisiuni de certificate de trezorerie cu discount de 600 milioane lei si obligatiuni de stat de tip benchmark de 1,1 miliarde lei. Titlurile cu discount vor fi emise pe 13 februarie pentru o valoare de 500 milioane lei cu scadenta la sase luni si pe 27 februarie, 100 milioane lei, cu scadenta la 12 luni. Finantele au planificat si doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, una de 1 miliard lei (pe 7 februarie) pe trei ani si cu o rata a cuponului de 8% si alta de 100 milioane lei (pe 21 februarie) pe cinci ani, rata cuponului fiind de 8,25%.
La finele anului trecut, ministerul anunta ca pentru acest an are in vedere emisiuni de obligatiuni de stat in valoare totala de 11 miliarde lei si o emisiune de euroobligatiuni de cel putin 500 milioane euro, cu scadenta la 10 ani. MEF anuntase la inceputul anului ca planuieste sa emita, in primul trimestru din 2008, obligatiuni de tip benchmark si certificate de trezorerie in valoare totala de 4 miliarde lei, ca urmare a estimarilor privind incasarea veniturilor si executia cheltuielilor bugetare pentru trimestrul I. Pentru obligatiunile de stat de tip benchmark, licitatiile vor fi organizate in prima si a treia saptamana a lunii, avand ca data de licitatie ziua de joi si ca data de decontare ziua de luni. In ceea ce priveste certificatele de trezorerie, licitatiile vor avea loc in a doua si a patra saptamana din luna, avand ca data de licitatie ziua de miercuri si ca data de decontare ziua de vineri. Elementele anuntate prin calendarul anual al Finantelor pot fi modificate in functie de evolutia pietelor financiare sau in cazul modificarii semnificative a necesitatilor de finantare a deficitului bugetar si refinantare a datoriei publice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.