Potrivit acestuia, nici unul dintre cei 24 de presupusi traficanti de copii nu a fost acuzat de trafic, iar copiii "traficati" s-au intors la familiile lor. Mai mult, potrivit Rompres, diplomatul roman a acuzat politia britanica de manipularea mass-m
Potrivit acestuia, nici unul dintre cei 24 de presupusi traficanti de copii nu a fost acuzat de trafic, iar copiii "traficati" s-au intors la familiile lor. Mai mult, potrivit Rompres, diplomatul roman a acuzat politia britanica de manipularea mass-media, pentru a raspunde trendului impotriva romanilor din Marea Britanie, si de tratamentul discriminatoriu aplicat autoritatilor romane, carora nu le-a fost permis sa isi viziteze cetatenii aflati in custodia politiei. De la momentul descinderii, 15 adulti au aparut in fata tribunalului, noua dintre ei fiind acuzati de infractiuni minore, alti trei de furturi de telefoane mobile, doi pentru comercializarea de mobile furate si unul pentru incalcarea unui ordin de deportare. Pana in momentul de fata, doar un singur barbat, Gheorge Mazarache, de 25 de ani, a fost inchis pentru opt saptamani, dupa ce a recunoscut ca a furat un telefon mobil in valoare de 430 de lire. In urma acestui esec, ambasada Romaniei la Londra doreste explicatii de la politia metropolitana pentru esecul operatiunii. "Principalul scop al operatiunii a fost, din cate imi dau seama din declaratia oficiala a politiei si din ziare, oprirea traficantilor romani si a copiilor romani traficati. La sfarsit, tot ceea ce pot spune pe baza datelor si statisticilor concrete oferite de autoritatile britanice, este ca nimeni nu a fost acuzat de trafic, doar cateva persoane de furt de telefoane mobile si o persoana de incalcarea unui ordin privind deportarea. Cum este posibila o asemenea exagerare a infractiunilor comise? Nu este acelasi lucru sa fii implicat in traficul sau in tinerea copiilor in sclavie si sa incerci sa furi un telefon mobil", a declarat oficialul roman, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Potrivit cotidianului The Guardian, diplomatul roman a criticat politia metropolitana pentru manipularea mass-media, in defavoarea romanilor. "Presupun ca sunt declansate operatiuni de anvergura mai tot timpul, insa de ce sa faca publicitate acestui raid in care au fost implicate persoane de cetatenie romana?", a declarat oficialul din cadrul Ambasadei Romaniei la Londra. "Din nefericire pentru imaginea noastra, stirile rele despre romani se vand bine. Presa arareori relateaza despre lucrurile bune pe care le fac romanii", a mai spus diplomatul, apreciind ca "de prea multe ori romanii sunt considerati tapi ispasitori pentru problemele societatii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.