Intr-un raport prezentat ministrului filipinez al Muncii, Arturo Brion, Administratia pentru Angajarea fortei de munca imigranta (POEA) spunea ca aproximativ 150.000 de muncitori din domeniul constructiilor vor fi necesari in Romania si alti 3000 din
Intr-un raport prezentat ministrului filipinez al Muncii, Arturo Brion, Administratia pentru Angajarea fortei de munca imigranta (POEA) spunea ca aproximativ 150.000 de muncitori din domeniul constructiilor vor fi necesari in Romania si alti 3000 din domeniul sanitar, in Norvegia, informeaza publicatia Sun Star, in editia electronica. Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca nu poate sustine declaratiile omologului sau filipinez, Arturo Brion, privind un deficit de 150.000 de locuri de munca in domeniul constructiilor, in Romania. Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat ca, potrivit unei anchete, care a cuprins aproximativ 2500 de societati de constructii, deficitul de forta de munca in acest domeniu ar fi intre 6000 si 10.000 de locuri. "Nu am identificat un deficit de 150.000 de locuri de care vorbeste ministrul filipinez. Nu pot sa sutin declaratiile sale", a declarat Pacuraru. De asemenea, demnitarul a precizat ca pentru acoperirea deficitului existent pe piata fortei de munca, in cursul lunii februarie va fi organizata o bursa a locurilor de munca la Roma, in Italia, al carei scop va fi sa aduca acasa romanii care muncesc in strainatate. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.