Acestia din urma vor sa-si completeze studiile ori sa acceada pe plan profesional, fiind incadrati in munca in diverse domenii. Multi au neglijat sa dea testarea cand au terminat clasa a VIII-a, dar intre timp s-au maturizat si au inteles importanta
Acestia din urma vor sa-si completeze studiile ori sa acceada pe plan profesional, fiind incadrati in munca in diverse domenii. Multi au neglijat sa dea testarea cand au terminat clasa a VIII-a, dar intre timp s-au maturizat si au inteles importanta acestui certificat. Concret, unii vor sa se inscrie la licee, iar altii au nevoie de certificat de absolvire a opt clase pentru a obtine permis de conducere categoria C, pentru soferi profesionisti.
In cazul a 14 candidati din judetele Arges, Giurgiu, Neamt, Suceava, Constanta, Caras Severin si Bucuresti s-a apelat la subiectul de rezerva, intrucat acestia au intarziat la examen. "Metodologia este foarte clara in acest sens: din momentul in care se comunica varianta de subiect la radio, respectiv ora 9.00-9.10, nu se mai admit elevi in sala de examen. Dar, in situatii bine intemeiate, din intarzieri obiective, se fac anumite exceptii, in conformitate cu Metodologia, iar acestor elevi li se aplica, incepand cu ora 13.00, varianta de rezerva", ne-a declarat Daniel Tomoni, director in cadrul Ministerului Educatiei.
Marea majoritate a avut de rezolvat varianta de subiect numarul 88, proba fiind la limba si literatura romana. Textul pe care l-au avut de analizat a fost un fragment din "Mihnea Voda cel Rau", de Alexandru Odobescu, astfel: la Partea I, notata cu 48 de puncte, candidatii au avut de raspuns la 9 intrebari de gramatica, de 4 puncte fiecare, si la 3 intrebari de "intelegerea textului", a cate 2 puncte; Partea a II-a, notata cu 18 puncte, a constat in transformarea unei telegrame intr-o scrisoare; Partea a III-a, de compunere, notata cu 24 de puncte, a constat in alcatuirea portretului unui personaj din fragmentul amintit.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.