Festivalul Blog the Theatre, care va avea loc la Graz, in perioada 21-25 mai, a ambitionat Teatrul Bulndra sa scotoceasca prin blogurile romanesti pentru a crea o noua specie de teatru: „blogoteatrul“. Cei trei blogscouteri, Daniel Popa
Festivalul Blog the Theatre, care va avea loc la Graz, in perioada 21-25 mai, a ambitionat Teatrul Bulndra sa scotoceasca prin blogurile romanesti pentru a crea o noua specie de teatru: „blogoteatrul“. Cei trei blogscouteri, Daniel Popa (manager de proiect pentru Romånia in acest concurs), Ana Sandoiu si Laurentiu Banescu, au cautat prin blogosfera romaneasca site-uri care ar putea fi transpuse in dramaturgie. Duminica seara, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra, au fost prezentate cele zece bloguri care vor participa la concurs. Atmosfera extrem de detasata si familiara a transmis mesajul tineresc pe care Teatrul Bulandra vrea sa il promoveze in aceasta campanie. La finala din Austria vor participa numai trei bloguri care vor fi selectate de blogscouteri, de Teatrul Bulandra si de public. Castigatorul concursului va beneficia de punerea in scena a blogului, piesa care va fi prezentata la Graz.

De la inceput, ideea de a „dramatiza“ un blog mi s-a parut foarte interesanta, gandindu-ma ca macar proiectul acesta ar mai atrage si generatia tanara la teatru. Trebuie sa recunosc totusi ca am privit initiativa cu destul d e multe suspiciuni. Priveam blogurile ca pe niste frustrari personale, majoritatea tratand teme politice sau sociale, care nu ar putea fi transformate intr-o piesa de teatru care sa capteze atentia publicului. Citirea fragmentelor de bloguri care ar putea fi dramatizate mi-a schimbat insa total parerea. Am descoperit in acele zece bloguri niste lucruri absolut minunate. Scrise foarte ingrijit si cu foarte mult talent, m-au facut sa rosesc pentru a fi subestimat „blogosfera“. „Blog de Li“, „Janie“, „O crima perfecta“, „Elfa Ozanes“, „Abjectu'“ sunt doar cateva din blogurile pe care le vad transformandu-se in piese de teatru de succes. Aproape ca nu-mi venea sa cred cat de bine sunt scrise aceste bloguri, cåt de profunde si fara stangacii sunt realizate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.