Selectionerul a semnat noul contract cu FRF, valabil pana la sfarsitul preliminariilor pentru CM din 2010, cu posibilitatea prelungirii automate pe durata participarii la turneul final din Africa de Sud in cazul calificarii. De fapt, Piturca si-a
Selectionerul a semnat noul contract cu FRF, valabil pana la sfarsitul preliminariilor pentru CM din 2010, cu posibilitatea prelungirii automate pe durata participarii la turneul final din Africa de Sud in cazul calificarii. De fapt, Piturca si-a renegociat doar drepturile financiare, vechiul contract, conform caruia primea 250.000 de euro anual, plus 300.000 de euro in cazul calificarii la Euro 2008, avand si el o clauza de prelungire automata daca Romania mergea la turneul final din Austria si Elvetia.
Astfel, Piturca va incasa, sustin surse federale, cel putin 500.000 de euro in fiecare din cei doi ani de contract, plus un bonus consistent (1.000.000 de euro) pentru calificarea la CM din 2010! "Am semnat un contract numai pe doi ani. Daca va mai fi sa fie un nou contract, vom vedea dupa preliminariile urmatoare. Obiectivul este calificarea la CM fara prelungirea contractului, cum era la cel precedent. Am vrut un contract pe patru ani, dar federatia nu a dorit acest lucru", a precizat Piturca. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a negat ca sumele vehiculate sunt reale, intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al federatiei. "Piturca a semnat prelungirea contractului sau cu FRF pana la sfarsitul anului 2009, care coincide cu incheierea preliminariilor CM 2010. Bineinteles, fara a dezvalui vreo suma, conditiile financiare ale contractului sunt imbunatatite comparativ cu cele ale prezentului, Piturca avand, aidoma tuturor antrenorilor loturilor noastre nationale, un obiectiv de performanta, acesta fiind, in cazul sau, calificarea la turneul final al competitiei mai sus amintite", sustine Lupescu.
Mazilu in locul lui D. Niculae
Atacantul lui Dnepr a fost convocat de Piturca pentru amicalul cu Israel (miercuri, ora 21,45, Stadion "Ramat Gan" din Tel-Aviv), in locul lui D. Niculae, care s-a accidentat, a anuntat Piturca intr-o conferinta de presa sustinuta la Mogosoaia. Piturca a mai spus ca nu crede intr-o conspiratie a olandezilor, adversarii Romaniei la CE, impotriva lui Ogararu, care si-a pierdut postul de titular la Ajax. "Sa nu vorbim de conspiratii, pentru ca ele nu exista. In momentul acesta nu se afla in vederile antrenorului. Ma ingrijoreaza situatia oricarui jucator care nu evolueaza, dar sper sa treaca repede pentru ca altfel nu pot sa mai apelez la serviciile lui", a spus Piturca. Selectionerul a precizat ca Ghioane, Radoi, M. Niculae si Pancu pot reveni la Natonala daca il vor convinge ca merita acest lucru. Piturca a mai declarat ca si-ar dori ca, dupa terminarea Ligii I, jucatorii care ar urma sa faca parte din lotul pentru CE sa aiba parte, impreuna, de o saptamana de vacanta. "Erau prostii ca sa se faca un cantonament in Sicilia cu sotiile sau prietenele. Intentionez ca, dupa terminarea campionatului nostru si cei care vor termina mai devreme in strainatate, sa stabilim o vacanta cu familiile intr-o anumita statiune. Nu este vorba de cantonament. Cantonamente vor fi o saptamana la Mogosoaia si una in Elvetia. As vrea ca in Antalya sa fie acea saptamana de vacanta", a conchis Piturca. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.