SIF Transilvania (SIF3) a devenit actionarul majoritar al firmei Romradiatoare Brasov, prin cumpararea unui pachet de actiuni ale producatorului de radiatoare auto, in valoare de 7,91 milioane lei, de la firma Organe de Asamblare Brasov, a anuntat vineri societatea de investitii.
Potrivit unui comunicat trimis BVB, SIF3 a cumparat 3,16 milioane de actiuni Romradiatoare Brasov de la firma Organe de Asamblare, actionar al producatorului de radiatoare, la pretul de 2,50 lei/actiune, ceea ce a ridicat valoarea tranzactiei la 7,91 milioane lei.
Societatea de investitii a devenit astfel actionarul majoritar al Romradiatoare, cu o detinere de 6,61 milioane de actiuni, reprezentand 55,06% din capitalul social al producatorului de radiatoare. SIF3 a mai subscris in octombrie anul trecut circa 3,13 milioane de actiuni, in valoare totala de 7,81 milioane lei (2,32 milioane euro), in cadrul majorarii de capital efectuate de Romradiatoare Brasov.
Actionarii companiei Romradiatoare SA Brasov au decis in luna august 2007 majorarea capitalului social cu 21,2 milioane lei, pana la 30 milioane lei, prin aport in numerar si in natura.
Majorarea s-a efectuat prin subscrierea de noi actiuni prin aporturi in numerar si in natura, de catre actionarii societatii, in special de catre SIF Transilvania si Organe de Asamblare Brasov.