Biroul Permanent al Senatului va lua maine o decizie asupra procedurii legislative in cazul deciziei Curtii Constitutionale privind Legea CNSAS. Potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, motivatia Curtii Constituti
Biroul Permanent al Senatului va lua maine o decizie asupra procedurii legislative in cazul deciziei Curtii Constitutionale privind Legea CNSAS. Potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, motivatia Curtii Constitutionale a ajuns la Camera superioara a Parlamentului si va fi prezentata membrilor conducerii acestei institutii in prima sedinta ordinara din aceasta sesiune, urmand a se lua o decizie asupra procedurii de urmat in acest caz.
Sambata, Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca PNL isi va asuma raspunderea pentru "scoaterea din impas" a CNSAS. "Avem responsabilitatea aceasta pe care ne-o asumam in mod clar, fara ezitare. Vom proceda la consultari cu societatea civila pentru a gasi cea mai potrivita formula. Am decis constituirea unui grup de lucru, la care vor participa Stejarel Olaru si Marius Oprea, pentru a gasi suportul legal in acest sens", a mai spus premierul.
Intrebat daca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe un eventual proiect de lege cu privire la CNSAS, Tariceanu a spus: "Nu va pot da detalii in privinta modalitatii prin care sa rezolvam problema".
In aceeasi zi, liderul PDL Emil Boc a cerut Guvernului sa emita o ordonanta de urgenta pentru continuarea activitatii Consiliului. CCR a decis, joi, ca Legea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii este neconstitutionala, admitand exceptia ridicata in procesul Dan Voiculescu - CNSAS.
Vineri, decizia, definitiva si obligatorie, a fost publicata in Monitorul Oficial. CCR sustine ca declararea drept nesconstitutionala a Legii CNSAS nu desfiinteaza institutia, insa, daca nu este modificata legea in termen de 45 de zile, dispozitiile ei isi inceteaza efectele juridice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.