Premiera. "Noul Napoleon" se afla astazi in prima sa vizita oficiala in Romania Presedintele francez Nicolas Sarkozy face astazi prima sa vizita oficiala in Romania, considerata de specialistii in diplomatie ca fiind istorica. Aceasta vizita ar pute
Premiera. "Noul Napoleon" se afla astazi in prima sa vizita oficiala in Romania Presedintele francez Nicolas Sarkozy face astazi prima sa vizita oficiala in Romania, considerata de specialistii in diplomatie ca fiind istorica. Aceasta vizita ar putea marca dezghetarea relatiilor romano-franceze, nu foarte calde in ultima perioada de timp, in ciuda faptului ca fostul lider de la Elysee, Franiois Mitterand, a fost primul presedinte care ne-a vizitat tara, imediat dupa Revolutie. Vizita lui Sarkozy va paraliza Capitala, din cauza restrictiilor de circulatie impuse. De altfel, masurile de securitate care vor fi luate sunt ca un exercitiu pentru Summit-ul NATO ce va fi organizat, in luna aprilie, in Romania si la care vor fi prezenti numerosi lideri mondiali. Vizita de cateva ore Pe durata scurtei vizite de la Bucuresti, actualul presedinte francez va fi dat pe mana a aproape 1.000 de politisti, care se vor ocupa de siguranta si protectia liderului de la Elysee. Astfel, 380 de agenti vor asigura traseele pe care va circula coloana oficiala, in vreme ce alti 480 de politisti vor sta cu ochii pe eventualii infractori ce ar putea sa misune in zonele in care se va afla inaltul demnitar. Specialistii in actiuni de flagrant vor fi atenti la posibilii hoti, in timp ce luptatorii SPIR vor fi in alerta pentru a interveni imediat in caz de nevoie. Nicolas Sarkozy va semna la Bucuresti un parteneriat strategic, primul dintre Franta si o tara din Europa de Est. Liderul de la Elysee va sta in Capitala doar cateva ore si va avea intrevederi cu omologul sau, Traian Basescu, si cu premierul Calin Popescu-Tariceanu. Ulterior, va tine un discurs in fata membrilor celor doua camere ale Parlamentului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.