Demnitarii pot dormi linistiti, premierul le-a marit salariile, in ciuda zvonurilor economistilor privind o eventuala criza financiara. Potrivit unei ordonante a Guvernului, indemnizatiile demnitarilor alesi sau numiti in functii vor creste in doua
Demnitarii pot dormi linistiti, premierul le-a marit salariile, in ciuda zvonurilor economistilor privind o eventuala criza financiara. Potrivit unei ordonante a Guvernului, indemnizatiile demnitarilor alesi sau numiti in functii vor creste in doua etape, pe parcursul acestui an, ca si salariile bugetarilor. Acesta vor fi majorate in doua transe, respectiv cu 4,5 la suta in aprilie si cu 5,5 la suta in octombrie a.c.

Tariceanu ii face lui Basescu salariu de 100 de milioane
Limitele renumeratiilor demnitarilor vor fi cuprinse intre 5.648 pentru un subsecretar de stat si 9.555 lei, adica 95 milioane lei vechi, in cazul presedintelui tarii. In prezent, indemnizatia sefului statului se ridica la 8.666 lei , adica 86 milioane, fiind cea mai mare renumeratie stabilita pentru demnitari.

Premierul, platit ca presedintii Parlamentului
Premierul va fi platit la egalitate cu presedintii celor doua camere, dupa a doua transa de majorare salariul urmand sa se cifreze la 8.817 lei, respectiv peste 88 milioane vechi. Indemnizatia actuala pentru cei trei demnitari este acum de 7.997 lei.
Vicepresedi ntii Camerei si Senatului care incaseaza lunar 7.366 lei vor primi din aprilie 7.698 lei, iar din luna octombrie 8.122 lei , adica 81 de milioane lei vechi. Indemnizatia liderilor de grupuri parlamentare va fi, de asemenea, majorata de la 6.932 lei la 7.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.