Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a recomandat, ieri, Autoritatii de Sanatate Publica Vaslui, schimbarea sefilor Ambulantei judetene, dupa ce a constatat abateri grave in timpul unui control inopinat. "Concret, nu exista o
Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a recomandat, ieri, Autoritatii de Sanatate Publica Vaslui, schimbarea sefilor Ambulantei judetene, dupa ce a constatat abateri grave in timpul unui control inopinat. "Concret, nu exista oxigen portabil pentru situatii de urgenta, laringograful era fara baterii, lipsea echipamentul pentru resuscitare copii, dar si medicatia si materialele sanitare necesare pentru interventia in situatii grave privind minorii. De asemenea, una dintre ambulantele pentru urgente era fara cheie, care fusese luata acasa de sofer", a precizat el, amintind ca situatia a fost incriminata in videoconferinta din 10 ianuarie, cand s-a atras atentia ca este interzis acest lucru. Dr. Arafat alizeaza posibilitatea comasarii Serviciului de Ambulanta Vaslui cu cel din Iasi, intrucat distanta este mica, si impreuna ar putea rezolva mai bine situatiile de criza. Subsecretarul de stat a controlat si Serviciul de Ambulanta Iasi, unde a gasit anumite nereguli, dar nu de nivelul celor din Vaslui. In comuna Sipote din judetul Iasi a avut loc festivitatea de intrare in functiune a echipajului de prim ajutor pentru cazurile de urgenta din teritoriu. Unitatea functioneaza in cadrul Serviciului Medical de Urgente, Resuscitare si Descarcerare (SMURD) Iasi, fiind prima de acest fel din judet. Echipajul de prim ajutor are in dotare o ambulanta complet medicalizata, care va deservi populatia din satele comunei Sipote, cat si pe cea din localitatile apartinatoare comunelor Vladeni, Plugari si Andrieseni. (Carmen POPESCU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.