"Cu toate ca suntem in 3 februarie, nici o unitate de invatamant nu a primit normele metodologice de aplicare a acestei cresteri, pentru a putea primi banii pentru luna ianuarie. Cum mai sunt doar cateva zile pana la salariu, consideram ca este oblig
"Cu toate ca suntem in 3 februarie, nici o unitate de invatamant nu a primit normele metodologice de aplicare a acestei cresteri, pentru a putea primi banii pentru luna ianuarie. Cum mai sunt doar cateva zile pana la salariu, consideram ca este obligatoriu sa faceti toate demersurile de urgenta pentru ca aceasta majorare sa se acorde nediscriminatoriu, in toata tara. In caz contrar, si tinand cont de starea conflictuala la care s-a ajuns in scoli, putem asista la proteste spontane, care nu vor tine de vreo organizatie sindicala", se spune in text.
Catalin Croitoru, presedintele FEN, ne-a declarat ca membrii federatiei sunt nemultumiti ca anul trecut au fost nevoiti sa obtina prin hotarari judecatoresti cresterile salariale. "Insusi ministrul Educatiei ne indeamna
sa-l dam in judecata cand vine vorba de nerespectarea legilor in vigoare,
in conceptia domniei sale fiind nevoie de hotarari judecatoresti pentru ca un ministru sa respecte si sa aplice legile in vigoare ale statului roman. Nu este normal sa se mai continue aceasta situatie", ne-a precizat el. Potrivit lui Croitoru, in prezent, un debutant are salariul de 890 de lei brut, din care primeste circa 600 de lei net, iar cresterea de 10% ii va mai aduce in buzunar circa 70 de lei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.