Evolutia fortei de munca si migrarea romanilor catre locuri de munca mai bine platite din alte state a fost principala tema de discutie a intalnirii dintre membrii clasei de executive MBA din cadrul IMD Business School din Elvetia si Ancuta Conta, di
Evolutia fortei de munca si migrarea romanilor catre locuri de munca mai bine platite din alte state a fost principala tema de discutie a intalnirii dintre membrii clasei de executive MBA din cadrul IMD Business School din Elvetia si Ancuta Conta, directorul general al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Un accent deosebit s-a pus si pe criza ocupationala din tara, si pe demersurile pentru readucerea tinerilor plecati la studii in strainatate.
Camera de Comert a Bucurestiului si-a asumat un rol activ in corelarea tuturor factorilor interesati de dezvoltarea resurselor umane in regiunea Bucuresti - Ilfov, semnatari ai Pactului regional pentru Ocuparea Fortei de Munca, in identificarea cerintelor atat ale angajatorilor, cat si ale angajatilor, pentru reorientarea profesionala a categoriilor celor mai expuse somajului, respectiv a persoanelor cu varste de peste 40 de ani, a mai spus Ancuta Conta. "Oamenii nu pot fi convinsi sa se intoarca acasa, doar daca li se asigura conditii similare ca acelea de care se bucura in strainatate", a precizat aceasta.Romania este interesanta pentru imobiliare"Cred ca in Romania sunt conditii foarte bune pentru dezvoltarea imobiliara si le voi propune colegilor mei sa examineze aceasta posibilitate. Apreciez ca am avut aici o discutie foarte interesanta", a declarat Hazim Al- Dabbagh, director executiv al lantului de magazine Panda, din Arabia Saudita. Perspectivele de dezvoltare a Bucurestiului ca metropola, problematica relocarii industriilor si realizarea unor mari proiecte de infrastructura, precum finalizarea canalului Bucuresti - Dunare, la care CCIB sustine si promoveaza initierea de consortii, sunt subiecte aflate pe agenda Camerei Bucuresti. CCIB intentioneaza sa sprijine, in continuare, accesul firmelor la fondurile europene. Acordurile de colaborare incheiate de CCIB cu 34 de Camere de Comert din diverse zone ale lumii vor permite includerea unor noi destinatii pentru organizarea de misiuni economice, contribuind astfel la promovarea mai eficienta a firmelor romanesti pe plan international, a mentionat directorul general al Camerei de Comert.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.