" Profesionisti". Locuitorii orasului Dragasani s-au specializat in tepuirea clientilor site-ului de licitatii online Sute de persoane din orasul valcean Dragasani s-au imbogatit dupa ce au pacalit clienti ai site-ului de licitatii online ebay, ofer
" Profesionisti". Locuitorii orasului Dragasani s-au specializat in tepuirea clientilor site-ului de licitatii online Sute de persoane din orasul valcean Dragasani s-au imbogatit dupa ce au pacalit clienti ai site-ului de licitatii online ebay, oferind spre vanzare obiecte fictive la preturi foarte convenabile. Edilul orasului, Gheorghe Iordache, a recunoscut ca escrocii au scos chiar si primaria la vanzare pe internet. "Am auzit de o alta oferta pe ebay - un avion de lupta MIG. Era o fotografie si un pret foarte bun, iar clientului nu i se cerea decat sa plateasca pentru combustibilul necesar cursei pentru livrarea aparatului. Un tip a dat 2.000 de dolari!", a povestit primarul din Dragasani. Potrivit publicatiei britanice "Sunday Times", care a relatat pe larg situatia din Dragasani in editia de ieri, cele mai multe victime s-au inregistrat in randul cetatenilor americani. Principala forma de inselaciune este "a doua sansa pentru licitatie", in care impostorii contacteaza un membru ebay care tocmai a ratat un obiect, oferindu-i o alta sansa de a-l cumpara, dar in afara regulilor ebay. Ei isi conving victimele sa cumpere obiecte fictive, folosind metode de plata care nu le permit acestora sa isi recupereze banii. Alte fraude includ patrunderea ilegala in conturile ebay si furtul de identitate, pentru a face oferte false. Potrivit politiei, cea mai mare frauda inregistrata s-a ridicat la 200.000 de euro. Paradoxal, "Sunday Times" mai relateaza ca Uniunea Europeana a acordat, in ultimii trei ani, aproape 200.000 de euro pentru cursuri de operare pe calculator in Dragasani, in semn de "recunoastere speciala" a talentelor IT de aici. In acelasi timp, reprezentantii ebay au declarat ca s-au investit milioane de dolari pentru a combate fraudele online din Romania.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.