Acest lucru va fi posibil prin introducerea unui standard de autentificare denumit OpenID, o tehnologie care permite accesarea paginilor de Internet prin introducerea unui cod de identificare (ID) creat la un furnizor de servicii de garantie de ident
Acest lucru va fi posibil prin introducerea unui standard de autentificare denumit OpenID, o tehnologie care permite accesarea paginilor de Internet prin introducerea unui cod de identificare (ID) creat la un furnizor de servicii de garantie de identitate, respectiv operatorul de telefonie sau institutia de credit. Codul de identificare va fi autentificat de furnizorul acelui ID si va trimite informatiile necesare spre pagina web care este accesata, certificand astfel autenticitatea persoanei. Standardul OpenID a fost creat in anul 2006 si a fost adoptat de mai multe companii, printre acestea numarandu-se IBM, Verisign, Yahoo!, Google sau Microsoft.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.