Peste o suta de tineri din comuna brasoveana Prejmer s-au costumat, ieri, in femei-pirat si au pregatit clatite pentru intreaga suflare a localitatii, in cadrul Caravanei Clatitelor. Festivalul este un obicei sasesc ramas din anii ?40 potrivit carui
Peste o suta de tineri din comuna brasoveana Prejmer s-au costumat, ieri, in femei-pirat si au pregatit clatite pentru intreaga suflare a localitatii, in cadrul Caravanei Clatitelor. Festivalul este un obicei sasesc ramas din anii ?40 potrivit caruia, inainte de plecarea tinerilor in armata, acestia trebuie sa se stranga, sa se costumeze si sa faca clatite pe care sa le vanda. Daca pe vremuri, in schimbul clatitelor se dadeau alimente, acum comercializarea se face doar pe bani. O clatita costa aproximativ 10 lei, banii stransi fiind cheltuiti pentru organizarea unui chef, la care sunt aduse fetele rapite din fata portilor. Din oferta de clatite nu au lipsit cele cu peste, branza, carne, nuca, cascaval, amestec mexican si caramel.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.