Presedintele PC Prahova, Florin Serghei Anghel, intentioneaza sa se inscrie in PSD, dåndu-si demisia din partidul lui Dan Voiculescu dupa ce a pierdut, saptamåna trecuta, alegerile pentru sefia formatiunii politice. Anghel, cu un bogat,
Presedintele PC Prahova, Florin Serghei Anghel, intentioneaza sa se inscrie in PSD, dåndu-si demisia din partidul lui Dan Voiculescu dupa ce a pierdut, saptamåna trecuta, alegerile pentru sefia formatiunii politice. Anghel, cu un bogat, dar discutabil palmares de afacerist, avånd si calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, are programata, in aceasta dimineata, o intålnire cu Mircea Geoana, dupa ce, in prealabil, se va vedea cu Dan Voiculescu pentru depunerea demisiei.

Pentru a contura in linii mari profilul liderului PC Prahova, prezentam pe scurt afacerile „famigliei“ Anghel in judetul de la nord de Bucuresti.
In vara anului trecut, Florin Serghei Anghel a intrat intr-o relatie de afaceri cu administratorul portughez al unei firme care a preluat de la Consiliul Judetean 102,15 hectare de teren la Tatarani, scos la licitatie in 2006. Obiectivul era ridicarea unui ansamblu rezidential. In 3 mai 2007, Consiliul Judetean Prahova a incheiat cu Societatea Comerciala Plusvag Investimentos SA Portugalia contractul de asociere nr. 6334, pentru proiectul „Ansamblu rezidential in comuna Barcanesti , sat Tatarani“. Pentru ca legislatia romaneasca nu permite unui investitor strain sa fie proprietar pe un teren in Romania, Consiliul Judetean Prahova a aprobat, prin Hotararea 96/29 iunie 2007, cesiunea contractului catre societatea comerciala Plusvag Investimentos SRL Romania, administrata de cetateanul portughez Vaz Antunes Hernani.

Anghel si filiera portugheza
In 13 iulie 2007, a fost inregistrata la Registrul Comertului firma SC IMOB Development SRL Ploiesti. Actionariatul societatii era urmatorul: Florin Serghei Anghel - 10%, Alexandru Serghei Anghel (fiul presedintelui CJ) - 25%, Gheorghe Armasu - 3%, Mihnea Dogaru (directorul SC Termoelectrica SA Ploiesti, societate detinuta 100% de CJ) - 3%, Radu Ionescu (vicepresedinte al CJ Prahova) - 3%, Dan Teodorescu (director al SC Brazi Industrial Parc SA, societate detinuta de CJ) - 3%, Adrian Nicolae Burtescu - 3%, Adrian Nicolae Stanescu - 2,5%, Alexandru Mihai Dedu - 2,5% si cetatenii portughezi Vaz Afonso Domingues Mota Hugo Manuel - 18% si Vaz Antunes Hernani - 27%. Ultimii patru apar si in actionariatul societatii SRP Development SRL Ploiesti, o alta firma de dezvoltare imobiliara infiintata exact in aceeasi zi. Cu alte cuvinte, partea portugheza, reprezentata de Vaz Antunes Hernani, controleaza 50% din IMOB Development SRL, iar partea romana, unde printre actionari il regasim si pe Florin Serghei Anghel, controleaza restul de 50%.

In 27 iulie 2007, Florin Anghel pledeaza, in sedinta Consiliului Judetean, in favoarea partenerului sau de afaceri, care dorea sa obtina pentru firma Plusvag Investimentos SRL Romania o bucata de 15,8 hectare din terenul de 102,15 hectare, urmand ca societatea sa o revanda, ulterior, unei alte firme interesate sa ridice un mall la Tatarani. Conform datelor de la Registrul Comertului, administrator al acestei ultime societati este nimeni altul decat Vaz Antunes Hernani, asociatul lui Florin Serghei Anghel din SC IMOB Development SRL.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.