Ţara devine o locatie preferata de amatorii sporturilor de iarna
Partiile profesioniste ofera conditii propice pentru schi
Partea istorica a Romei dezvaluie ruinele istoriei romaneItalia este o tara clasica a turismului, deosebit de cunosc
Ţara devine o locatie preferata de amatorii sporturilor de iarna
Partiile profesioniste ofera conditii propice pentru schi
Partea istorica a Romei dezvaluie ruinele istoriei romaneItalia este o tara clasica a turismului, deosebit de cunoscuta in lumea intreaga. Odata cu trecerea anilor ea nu si-a pierdut farmecul. Italia ofera posibilitati de odihna pentru orice gust. Este vorba despre landsafturile pitoresti, plajele imense, statiunile montane cu cel mai mare numar de piste de schi si numeroase monumente culturale.
Italia devine din ce in ce mai mult o locatie de schi preferata de turisti din intreaga lume, in primul rand datorita partiilor insorite, imaculate, totdeauna albe datorita sistemelor de zapada artificiala, dotate cu instalatii pe cablu moderne. Este o destinatie ideala si pentru familii, chiar si cei mici fiind asteptati cu oferte speciale.
In Italia se afla o mare parte din paradisurile sporturilor de iarna din Europa. De exemplu, Muntii Dolomiti cu 1,220 km de partii in 12 regiuni de schi, 8 din 10 zile insorite si zapada garantata pe 90% din partii. Suntem convinsi ca Italia are multe de oferit pentru schiorul incepator sau avansat.
Toate regiunile de schi din Italia sunt renumite pentru partiile foarte bine intretinute, servicii de calitate foarte ridicata si preturi accesibile pentru orice schior. Senzatia "Dolce Vita" trebuie incercata! Italia este considerata de multi o destinatie de vis.Italia - pamant si apaŢara cuprinde o parte continentala, formata din versantul intern al arcului Alpilor si din Campia Padului, si o alta peninsula ocupata de lantul muntos al Apeninilor, de dealuri, campii litorale inguste. Alpii, in Nord, se prezinta sub forma unui zid masiv care se desfasoara pe cca 1200 km pe directia E-V. Pe aceeasi directie se disting Alpii piemontezi, cu cele mai mari altitudini din Italia. Printul fara egal al inaltimilor este insa Mont Blanc-ul, cu varful lui de gheata ce se inalta pana la 4810 m, Alpii lombarzi, mai putin inalti - dar cei mai extinsi si usor accesibili -, la poalele carora s-au format, prin bararea unor vai glaciare, mari lacuri glaciare si Alpii venetieni, cu bogat relief carstic.Arabba - ghetarul Marmolada, atractia schiorilorParadisul de schi Arabba-Marolada este alcatuit din doua centre separate, Arabba si ghetarul Marmolada. Este situat in inima Dolomitilor, fiind delimitat de muntii Pordoi si pasul Campolongo. Este un punct de intrare catre circuitul Sella Ronda.
Reteaua de partii din Arabba este conectata de ghetarul Marmolada, regina Dolomitilor cu altitudinea de 3342 m, prin partii si instalatii pe cablu. Ghetarul ofera zapada excelenta si in timpul verii, iar partiile din Arabba sunt deschise din decembrie pana in aprilie. Telecabina catre ghetarul Marmolada porneste de la Malga Ciapela si ajunge la altitudinea de 3269 din 3 transe; este punctul cel mai inalt din tot caruselul Dolomiti Superski. Partia rosie "La Bellunesse", cu o lungime totala de 12 km, parcurge 1820 m diferenta de nivel si ajunge la Malga Ciapela. Dintre cele mai bune partii de schi din muntii Alpi numai una se gaseste in Italia: ghetarul Marmolada.
Statiunea de schi Arabba este conectata cu Alta Badia (Sud Tirol) prin pasul Campolongo si de Val di Fassa (Trentino) prin pasul Pordoi.
Arabba ofera si zona de schi din jurul "Porta Vescovo" (2600 m altitudine) cu o diferenta de nivel de 1000 m, care pentru multi schiori este cea mai frumoasa coborare din Dolomiti. Aceasta ofera o panorama fantastica a ghetarului Marmolada. Hotelurile din Arabba sunt in apropierea partiilor, oferind astfel o vacanta placuta. La pasul Pordoi exista si un snowpark cu half-pipe. Sporturi de iarna: schi, snowboard, carving, telemark, patinaj, inchirieri de snowmobile la Plan Boe, drumetii de iarna cu schiuri de tura sau rachete de zapada.Latura istorica a Romei evoca amintiri din Imperiul RomanLordul Byron a numit Roma drept "Orasul sufletului". Doar o metafora poetica, probabil, dar imaginea inca evoca amintiri. Desi mai putin sofisticat decat Milano, mai putin pitoresc decat Florenta sau Venetia, orasul ramane, cum spunea Thomas Hardy, "cel mai de seama oras al timpului".
Colina Palatinului este, poate, cea mai importanta zona, considerata de antici drept leaganul fondatorului legendar al Romei, Romulus. Faptul ca acesta este locul primei asezari romane este demonstrat si de urmele unor locuinte datand din vremea Epocii Fierului, care au fost descoperite in coltul de Sud-Vest al colinei. Numele Palatinus, care se pare ca deriva de la Palas, zeita pastorilor, este radacina cuvantului "palat". In vremea romanilor, aceasta colina era vestita pentru splendoarea asezarilor ei princiare. Prima si cea mai simpla dintre acestea a fost Domus Augustana. In perioada Renasterii, cand un val de noi cladiri a aparut in tot orasul, cardinalul Alexander Farnese a cumparat o mare parte din colina si a transformat coasta dinspre Forum in gradini, numite Orti Farnesiani. Acestea sunt niste gradini luxuriante incantatoare, amenajate simetric, in care se aud susur de apa si cantec de pasari, si care ofera o panorama minunata asupra Romei. Pentru iubitorii de pitoresc, ruinele de pe colina Palatinului sunt greu de egalat. Aceasta zona se intinde de la locuintele fastuoase de altadata ale imparatilor romani, pana la Forumul Roman, care este o alta zona si care a fost candva o mlastina folosita drept cimitir de primii locuitori ai colinelor din imprejurimi. Forumul dezvaluie o multime impresionanta de temple in ruina, cladiri publice, cupole si magazine. Templul Tempio di Antonino e Faustina este un exemplu minunat de arhitectura in straturi. La inceput a fost un templu, ridicat in anul 141 d.Hr. de imparatul Antoninus Pius, iar mai apoi, in Evul Mediu, a fost transformat intr-o biserica. In secolul al XVII-lea i-a fost adaugata o fatada in stil baroc, asa cum s-a intamplat si cu alte biserici din Roma. Vizavi de Via Sacra se afla minunatul Tempio di Vesta (zeita focului sacru), in forma circulara, unde sase vestale faceau cu randul la intretinerea focului sacru. Cele care lasau focul sa se stinga erau bicuite de preot, drept pedeapsa. La capatul de Vest al Forumului se inalta faimoasa Rostra, de unde marele orator Cicero obisnuia sa se adreseze maselor. Dupa moartea sa, in timpul proscrierilor antirepublicane, sub conducerea lui Octavian, mainile si capul lui Cicero au fost expuse aici. De partea cealalta se inalta Colonna di Foca. Ea a fost descrisa de Byron drept, "columna fara nume si plina de semnificatii, al carei templu se afla ingropat sub pamant".Colosseum - simbolul Romei anticeColosseumul este un monument din Roma vizitat de foarte multi turisti din toata lumea. El este probabil cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. Cunoscut initial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul era cea mai mare constructie a vremurilor sale si astazi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.
Colosseumul ramane cea mai vestita si mai mare arena construita vreodata de romani. Initiativa construirii sale a avut-o imparatul Nero, ca urmare a influentei majore pe care o aveau in acele timpuri luptele de gladiatori. Astfel, s-a realizat o arena imensa pentru asemenea spectacole publice.
Termenul de Colosseum provine de la statuia colosala - de 36 de metri - care il reprezenta pe Nero in chip de zeu al soarelui, odinioara amplasata langa amfiteatru, demolata ulterior. Nu numai statuia, dar si amfiteatrul erau o priveliste grandioasa.
Sa cladesti asa ceva era chiar pentru neintrecutii constructori romani o adevarata provocare. A necesitat - printre nenumarate alte materiale de constructie - zeci de mii de tone de marmura si aproape 300 tone de fier pentru a lega blocurile unul de celalalt. Ca un precedent la materialele prefabricate moderne, multe dintre partile componente ale Colloseumului au fost construite in alta parte si aduse la locul construirii arenei pentru asamblare. Aceasta metoda a permis un ritm accelerat de lucru care a dus la construirea edificiului in numai 7 ani.ROMASituat pe malul fluviului Tibru, orasul are o istorie indelungata, fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne. Roma are o populatie de 2.923.000 de persoane. Statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfantului Scaun, este situat intr-un cartier roman.Info schi Partiile regiunilor de schi mari din Italia sunt conectate prin skibus gratuit pentru posesorii de skipass. In toate regiunile de schi din Italia, casca protectoare este obligatorie pentru copii! Cei fara casca vor fi obligati sa paraseasca partia!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.