MAREA BRITANIE - Taxa de mediu pentru avioane
Avioanele care zboara pe distante lungi si cele foarte grele vor fi taxate la fiecare decolare pentru emisiile de dioxid de carbon. Decizia va fi aplicata in Marea Britanie, incepand cu acest an, anunta cotidianul The Guardian, in editia sa electronica. Taxa de mediu a fost decisa in cursul saptamanii trecute de trezoreria britanica si va fi aplicata din 2009. Executivul de la Londra spera ca in acest fel sa delimiteze taxele pentru pasagerii care calatoresc pe distante scurte si cei care folosesc cursele lungi sau cele cu avioane foarte grele.

BIHOR - Spatii verzi in 14 localitati
Autoritatile din 14 localitati din judetul Bihor au depus la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile proiecte de finantare pentru infiintarea, extinderea si modernizarea spatiilor verzi. Autoritatile locale care au intocmit proiecte sunt cele din municipiile Oradea, Salonta si Beius, orasele Valea lui Mihai si Stei si comunele Popesti, Chislaz, Cherechiu, Salard, Ciuhoi, Spinus, Girisu de Cris, Cefa si Diosig. Proiectele au fost depuse pe parcursul lunii ianuarie 2008 in baza unui program al ministerului prin care se vor aloca fonduri nerambursabile avand ca scop infiintarea de noi parcuri sau extinderea si reabilitarea spatiilor verzi existente in localitati si in apropierea acestora.

ALBA - Salubrizarea cursurilor de apa
O comisie mixta, constituita din ordinul prefectului de Alba, Cosmin Covaciu, va verifica, in perioada 4-15 februarie, stadiul salubrizarii cursurilor de apa. Actiunea va urmari stadiul inde-partarii depozitelor de deseuri si de material lemnos de pe maluri. Pentru a preintampina producerea unor inundatii o data cu topirea zapezii, Cosmin Covaciu a dispus primarilor, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Alba, sa ia masuri pentru prevenirea si limitarea efectelor acestora.

UE - Cianura in minerit, probabil interzisa
Senatorul Partidului Romania Mare Gheorghe Funar a declarat la Baia Mare ca exista toate sansele ca Parlamentul sa voteze, in februarie, proiectul legislativ privind interzicerea utilizarii cianurii in minerit, adaugand ca, probabil, aceasta masura va fi extinsa in toata Europa, in urma unei directive a Parlamentului European.