Presedintele PSD a reusit sa-si enerveze sambata colegii, care au fost pusi pe drumuri pentru a participa la o intalnire informala secreta langa Pitesti, unde nu s-a stabilit mai nimic. In afara datei de organizare a Consiliului National s-a vorbit m
Presedintele PSD a reusit sa-si enerveze sambata colegii, care au fost pusi pe drumuri pentru a participa la o intalnire informala secreta langa Pitesti, unde nu s-a stabilit mai nimic. In afara datei de organizare a Consiliului National s-a vorbit mult si s-a decis putin. Problema Nastase ramane in aer, ea urmand sa fie transata in urma unei discutii intre Mircea Geoana si Adrian Nastase. Atmosfera din partid este sumbra, majoritatea vicepresedintilor afirmand ca partidul va pierde alegerile parlamentare. Geoana este vazut de multi dintre ei ca principalul vinovat pentru aceasta criza pe care o traverseaza PSD si spun ca va fi schimbat cu siguranta la finalul acestui an din fruntea conducerii.
Desprinsi parca dintr-un film vechi cu subiect ocult, reprezentantii conducerii PSD au fost ghidati prin telefoane si asteptati in locatii prestabilite pentru a ajunge la intalnire. Nimeni nu a putut explica secretomania excesiva a lui Geoana si toti s-au aratat nemultumiti pentru ca nu le-a comunicat unde se vor intalni si care vor fi subiectele arzatoare. "Geoana are consilieri prosti daca isi inchipuie ca are de castigat printr-o astfel de atitudine fata de presa si colegi", ne-a spus un participant, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Aliniati in coloane, pesedistii au strabutut soselele argesene pentru a veni la intalnirea cu Geoana. Primarul din Calinesti, Nicolae Gavrilescu, a lucrat de zor ca reuniunea sa iasa fara cusur. El a pus la dispozitia partidului o vila de-a sa. Drumul de tara a fost vizibil imbunatatit cu aportul catorva bascule de nisip care a estompat temporar craterele ulitei, altfel omniprezente in zona si nu numai. Alaiul social-democrat a descins pe la pranzisor la vila Gyp-star, ruland lenes in peisajul campestru: in dreapta iaz de peste in stanga o pereche de constructii noi utilate cu tot dichisul, dupa spusele participantilor. Zgarcenia soarelui de februarie inmuiase totusi gerul noptii iar miasma imbatatoare a carbunilor incinsi ce sfaraiau vrednic sub mititei si carnaciori i-au ademenit pe mai marii de la Bucuresti, ca o promisiune electorala. Cu toate ca presa descoperise locul intalnirii, a fost tinuta pe un camp, la distanta de conclavul pesedist sub amenintarea ca se incalca o proprietate privata.
Discutie Geoana - Nastase
Surse din PSD ne-au declarat ca Geoana a dorit sa puna rapid batista pe tambal si nu a lasat sa se inflameze subiectul Nastase in cadrul discutiilor. El le-a comunicat celor prezenti ca va incerca sa aiba o intalnire cat mai curand cu fostul premier si cu Miron Mitrea, pentru a pune lucrurile la punct. Ieri, liderul PSD urma sa il contacteze pe Nastase pentru a avea o discutie tete-a-tete. "Doar Iliescu si Ion Stan au declarat ca sustin o candidatura a lui Nastase. Diaconescu s-a sucit iar si a spus ca presa i-a rastalmacit declaratiile", ne-a spus un vicepresedite PSD. Ilie Sarbu si Dan Nica s-ar fi pronuntat insa impotriva revenirii lui Nastase, pe care nu o considera oportuna, deoarece "perioada lui de penitenta nu s-a terminat". Vanghelie, prezent in calitate de invitat, a stat cuminte si nu a dorit sa se pronunte pe marginea acestui subiect. Pesedistii au reusit totusi sa stabileasca data de 22 februarie pentru Consiliul National, Iliescu impunandu-si astfel punctul de vedere. Asta chiar daca unii doreau sa amane convocarea lui pana in martie sau chiar dupa alegerile locale cum a cerut Nicolae Vacaroiu. "Am facut vorbe timp de sase ore", ne-a spus alt participant, care s-a aratat extrem de indignat ca a trebuit sa piarda o zi de sambata pentru a se vedea cu Geoana la Pitesti, desi intalnirea putea avea loc la Bucuresti. "Ne pregatim de disolutie, iar din toamna Geoana va pleca din fruntea conducerii. Nimeni nu crede ca vom castiga alegerile", ne-a spus un alt participant de la intrunire. Singurul absent a fost Victor Ponta, care a preferat frumusetile muntelui in locul intalnirii lui Geoana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.