Arpad Dobre Cei care opteaza pentru o masina in leasing trebuie sa aiba in vedere ca dotarile suplimentare scumpesc rata prezentata in oferta promotionala. Ratele de leasing extrem de atractive ascund, uneori, faptul ca autovehiculul este, practic,
Arpad Dobre Cei care opteaza pentru o masina in leasing trebuie sa aiba in vedere ca dotarile suplimentare scumpesc rata prezentata in oferta promotionala. Ratele de leasing extrem de atractive ascund, uneori, faptul ca autovehiculul este, practic, "chel", iar pentru cumpararea efectiva a masinii dorite trebuie platit si sistemul ABS (care va fereste de blocarea rotilor la franare), si airbagurile suplimentare (care pot reduce riscul ranirii grave inclusiv a pasagerului din dreapta soferului, in cazul unui impact lateral), chiar si sistemul GPS (util la orientarea in marile orase, dar si in caz de furt). Toate la un loc pot majora rata de leasing cu zeci si zeci de euro pe luna. Costuri lunare Sa presupunem ca vreti sa achizitionati o masina in valoare de 12.000 de euro, in leasing pe 5 ani, pentru care platiti un avans de 15%, adica 1.800 de euro. Folosind calculatorul de pe conso.ro, rezulta o rata de leasing de 200-220 euro/luna, in functie de firma aleasa. Daca optati pentru dotari suplimentare, pretul se ridica la 13.500 de euro. In acest caz, rata de leasing poate ajunge la circa 240 de euro pe luna, timp de 5 ani.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.