"Listam la bursa probabil un pachet de 20-25-30% din actiuni, iar dupa aceea vrem sa scoatem la vanzare pachetul majoritar, care devine mult mai atractiv", a afirmat Atanasiu, referindu-se la Complexul Craiova, transmite Mediafax. Complexurile Turcen
"Listam la bursa probabil un pachet de 20-25-30% din actiuni, iar dupa aceea vrem sa scoatem la vanzare pachetul majoritar, care devine mult mai atractiv", a afirmat Atanasiu, referindu-se la Complexul Craiova, transmite Mediafax. Complexurile Turceni si Rovinari si filialele Electrica neprivatizate (Muntenia Nord, Transilvania Nord si Sud) vor fi listate, dar o decizie finala va fi luata dupa ce Guvernul va aproba componenta companiei energetice integrate de stat, probabil in cel mult doua luni.
In ceea ce priveste combinatul Oltchim, Atanasiu a declarat ca acesta va fi scos la privatizare in acest an, la un pret care va fi influentat de eventuala preluare a principalului furnizar de materii prime, Petrochemical Arges, detinut de Petrom, operatiune improbabila in prezent, conform lui Atanasiu, din cauza pierderilor inregistrate de compania din Ramnicu Valcea.
In ceea ce priveste alte privatizari, presedintele AVAS a declarat ca institutia va impune investitorilor sa pastreze obiectul de activitate si sa isi asume programe de investitii, metoda prin care se va evita transformarea afacerii in proiecte imobiliare. El a mai precizat ca nici un contract de privatizare nu va mai contine clauze referitoare la pastrarea unui anumit numar de salariati. "S-ar putea sa imi sara in cap multe sindicate si multi politicieni, dar suntem obligati sa respectam normele europene", a mai spus Atanasiu. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.