TEHNOLOGIE - Pentru ce vom strange bani anul acesta
Bagi mana inauntru si nu stii exact: te musca? Te gadila? Te goleste de bani? Asta e cutia cu gadgeturi a anului, deschisa la inceputul lui 2008 la CES. Care dintre ele vine in Romania? Oricum, pana se hotarasc ei, sa va spun ce ne trebuie neaparat noua.

Pentru cei care chiar vor sa iasa din multime, uite solutia mea: te duci matale la agentia de bilete, iti iei o cursa dus-intors pentru New York in octombrie si te pui pe asteptat. Dar nu-ti iei telefon nou intre timp, si nici GPS! Cand vine toamna, te sui in avion si fugi in America sa-ti iei Garmin Nuvifone, un GPS cu telefon, mare cat un iPhone, insa cu marele avantaj de-a avea si 3G. Cei care folosesc internetul pe mobil stiu ca un singur lucru nu merge, indiferent de platforma: secventele video care se deschid in browser, cum ar fi cele din YouTube, sau de pe site-ul Antena3, de exemplu. Sigur, iPhone are o aplicatie speciala pentru Tube, insa ce poate fi mai bun sa cauti prin site-uri in timp ce stai cu masina in trafic si sa te poti uita la un filmulet sau o stire fara sa te complici? Asta face browserul Skyfire pentru WinMobile 5 si 6.

UMPC. E cel mai mic pisiu. Intre el si desktop e diferenta dintre chihuaua si dog german. Nu, nu-mi veniti cu figurile din capul acelui Asus Eee PC, pe care deja l-am vazut in magazin in Romania. E prea mare! Si prea bun ca pret: cum sa te afisezi cu asa ceva la o intalnire serioasa de afaceri? Nu poti sa umbli cu un computer sub 1.000 de euro dupa tine: pentru barbati e cel mai bun inlocuitor de bijuterii. Aici, trendul e clar: calculatorul trebuie sa incapa in buzunar si sa aiba deja o solutie de acces la internet interna. OQO a lansat modelul 2 in Anglia, cu internet broadband. E de doua ori mai gras decat ultimul Nokia Communicator, dar tine in burta 120 GB si poate sa ruleze chiar Vista Ultimate.

Citeste si:

Cine pleaca ultimul inchide lumina. Si taie ultimul fir! Asta iti propune tehnologia powercast: sa ne scape de cablul de alimentare de tot. Cum functioneaza? Un emitator bagat in priza emite unde radio de joasa frecventa. Un receptor, care se afla in telefonul mobil sau laptop, le receptioneaza si le converteste in energie electrica. Asteptam insa rezultatele testelor de radiatie: o fi sigura chestia asta?