Dana Arama Un automobil de lux, care a apartinut fostului lider sovietic Leonid Brejnev, a fost vandut la licitatie de catre fiscul german, la Berlin. Este vorba despre un automobil marca Mercedes W100, vechi de peste 40 de ani si cu 90.000 de kilom
Dana Arama Un automobil de lux, care a apartinut fostului lider sovietic Leonid Brejnev, a fost vandut la licitatie de catre fiscul german, la Berlin. Este vorba despre un automobil marca Mercedes W100, vechi de peste 40 de ani si cu 90.000 de kilometri la bord. Masina a fost cumparata contra sumei de 103.600 euro, dublu fata de pretul initial. Vehiculul a fost achizitionat de autoritatile sovietice in 1966, dar nu se stie daca acesta a fost vreodata condus de liderul de la Kremlin, ci doar facea parte din parcul auto de care Brejnev dispunea. De altfel, Brejnev a fost cunoscut datorita pasiunii sale pentru automobilele de lux, detinand modele extrem de scumpe, precum Masserati, Cadillac si Rolls-Royce. Mercedesul W100, cumparat de KGB, a ajuns, in circumstante care nu se cunosc, inapoi in Germania, in 1991, la doi ani dupa caderea Zidului Berlinului. Modelul W100 a fost una dintre cele mai cautate masini de celebritati internationale, precum liderul trupei "Beatles", John Lennon, Elvis Presley si omologul chinez al lui Brejnev, Mao Zedong.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.