Cartea si filmul - “Maestrul si Margareta”
Humanitas Fiction a reeditat recent o carte esentiala: “Maestrul si Margareta”. TVR Cultural vine si propune o ecranizare de zece episoade dupa celebrul roman. &n
Cartea si filmul - “Maestrul si Margareta”
Humanitas Fiction a reeditat recent o carte esentiala: “Maestrul si Margareta”. TVR Cultural vine si propune o ecranizare de zece episoade dupa celebrul roman. TVR Cultural difuzeaza, de lunea trecuta, serialul “Maestrul si Margareta”, ecranizare a romanului satiric omonim de Mihail Bulgakov, cele zece episoade ale filmului cuprinzand intamplari de la inceputul crestinatatii pana in anii '30, in Rusia condusa de Lenin si Stalin. Zece episoade. “Maestrul si Margareta”, realizat in 2005, are zece episoade si cuprinde istoria celor doua personaje principale, de la inceputurile crestinatatii pana in anii '30, in Rusia condusa de Lenin si Stalin. Planurile povestii se intretaie, in mod surprinzator si ambiguu. Iisus Hristos, Diavolul, un scriitor sinucigas, Pilat din Pont, un motan enorm, impatimit de votca si trabucuri, si Margareta, cea mai frumoasa femeie din lume, sunt personajele aproape neverosimile ale acestei povesti despre iubire, disperare si mantuire, care a schimbat fata literaturii. Rolurile principale sunt interpretate de Anna Kovalciuk, Aleksandr Galibin si Oleg Basilasvili. “N-am avut probleme cu romanul si ecranizarea lui”, spune regizorul Vladimir Bortko. “Dificultatea a constat doar in a gasi o cale de a transpune in mod adecvat romanul in film. A fost o sarcina serioasa si imi era putin frica. Dupa complexitatea filmarilor, serialul 'Maestrul si Margareta>> este comparabil cu 'Razboi si pace>>. N-am facut decupaje, am filmat aproape de text”, a comentat regizorul, intr-un interviu acordat ziaristilor rusi. In Romania cartea a aparut recent in Colectia Raftul Denisei (Humanitas Fiction), in traducerea lui Ion Covaci.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.