Jacek Saryusz-Wolski, presedintele Comisiei de afaceri externe din PE, se arata ingrijorat de acordurile semnate recent de Rusia cu Bulgaria si Serbia privind constructia gazoductului South Stream. In opinia acestuia, acordurile vor “submina i
Jacek Saryusz-Wolski, presedintele Comisiei de afaceri externe din PE, se arata ingrijorat de acordurile semnate recent de Rusia cu Bulgaria si Serbia privind constructia gazoductului South Stream. In opinia acestuia, acordurile vor “submina intreaga ratiune de a fi a proiectului Nabucco”. Saryusz-Wolski considera ca cele doua proiecte ruse, North Stream si South Stream, sunt ca “doua gheare” in jurul Europei. El se arata dezamagit de Bulgaria, partenera in proiectul Nabucco, pentru ca “spune una si face alta”, semnand cu Rusia pentru constructia gazoductului rival, potrivit NewsIn.

Acesta a propus crearea unui post de coordonator UE pentru politica energetica, dar deocamdata acest lucru nu a fost realizat. “Acum avem un blocaj.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.