Perioada de transferuri din Europa s-a incheiat in noaptea de joi spre vineri, iar formatiile engleze au reusit cele mai scumpe transferuri, circa 140 de milioane de euro, in comparatie cu alte campionate europene importante precum Spania, Italia, G
Perioada de transferuri din Europa s-a incheiat in noaptea de joi spre vineri, iar formatiile engleze au reusit cele mai scumpe transferuri, circa 140 de milioane de euro, in comparatie cu alte campionate europene importante precum Spania, Italia, Germania sau Franta. Liga lui Mitica se afla la mijlocul ierarhiei, cu aproape 15 milioane de euro cheltuiti pentru aducerea de fotbalisti.

Cluburile engleze au cheltuit sume-record pentru transferuri, aproximativ 140 de milioane de euro, iar Chelsea a reusit unele dintre cele mai importante tranzactii. Echipa londoneza i-a transferat pe Nicolas Anelka, de la Bolton, pentru 22 de milioane, cea mai mare suma de transfer, dar si pe sarbul Branislav Ivanovic, cumparat de la Lokomotiv Moscova. Arsenal i-a dat drumul lui Lassana Diarra la Portsmouth, in timp ce Liverpool l-a transferat pe fundasul lui Zenit St. Petersburg, Martin Skrtel, pentru o suma care nu a fost data publicitatii. Tottenham a cheltuit aproximativ 30 de milioane de euro pentru transferurile fundasilor Gilberto si Alna Hutton, dar si pe cel al lui Jonathan Woodgate de la Middlesbrough.

In Spania, numar ul transferurilor importante a fost mai mic decat de obicei, iar cluburile au cheltuit mai putin de 30 de milioane de euro pentru noi jucatori, mai putin de jumatate din suma cheltuita acum un an. Unul dintre motive a fost ca Real Madrid s-a declarat multumit de actualul lot de jucatori, fiind liderul din Primera Division, cu noua puncte avans. Singurul fotbalist achizitionat de FC Barcelona este portarul Jose Manuel Pinto, care a fost cumparat de la Celta Vigo pentru doar 500.000 de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.