Declaratiile de avere ale judecatorilor si procurorilor timiseni contureaza ideea ca profesia de magistrat echivaleaza, in unele cazuri, cu satisfactii financiare mai mari chiar si decat ale demnitarilor. In majoritatea cazurilor, magistratii se dov
Declaratiile de avere ale judecatorilor si procurorilor timiseni contureaza ideea ca profesia de magistrat echivaleaza, in unele cazuri, cu satisfactii financiare mai mari chiar si decat ale demnitarilor. In majoritatea cazurilor, magistratii se dovedesc a fi jucatori importanti pe piata imobiliara, investind masiv in terenuri si case. Tot ca o constanta a declaratiilor de avere apare si faptul ca aproape toti „justitiarii” din Timisoara au mari datorii la banci, sumele imprumutate si care trebuie restituite in 10 sau 20 de ani fiind cuprinse intre 10.000 si 95.000 de euro.

In timp ce judecatorii si procurorii de la Judecatoria Timisoara, respectiv Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, n-au apucat sa dobandeasca, decat in foarte putine cazuri, un apartament sau o masina, magistratii de la Tribunalul Timis au, in general, pe langa minimul confort - adica apartament, casa de vacanta si masina -, credite ipotecare si conturi bancare de peste 10.000 de euro. La varful justitiei banatene, la Curtea de Apel, avem de-a face cu magistrati de-a dreptul impliniti din punct de vedere financiar. La unitatil e apartinand Ministerului Public declaratiile de avere contureaza, in majoritatea cazurilor, o oarecare modestie fiscala (ca sa nu spunem saracie lucie), situatie care, in cazul in care s-ar dovedi a fi nereala, poate trada trecerea averii pe numele altor persoane sau oarece omisiuni de natura penala din partea semnatarilor. Spre exemplu, daca in primele declaratii de avere mai multi judecatori timisoreni au recunoscut ca au in conturi sume de peste 10.000 de euro, la urmatoarele „spovedanii” scrise, cu mici exceptii, banii au disparut de prin conturi, fara ca pe lista averilor sa fi aparut terenuri, imobile sau masini in plus. In schimb, au inceput sa fie consemnate datorii de zeci de mii de euro la banci, ca un ciudat semn de saracire brusca a semnatarilor declaratiilor de avere.

Magistrat bogat, magistrat sarac sau “tehnici” diferite de completare a declaratiilor de avere
Unul dintre cei mai indatorati magistrati din Timis pare a fi, de departe, presedintele Tribunalului Timis, judecatorul Lucian Iusan, care pana in anul 2035 va fi nevoit sa scoata din buzunar pentru plata ratelor la banci un mai putin de 95.237 de euro, la care se adauga, evident, dobanzile de rigoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.