M-am informat cum am putut mai bine. Am urmarit reclame, "tocsouri" cu mese rotunde, cu mese patrate, tutoriale pentru blonde, expuneri ale agentilor recomandati de prieteni, dar si cele ale agentilor prezentati de dusmani - cultura m

M-am informat cum am putut mai bine. Am urmarit reclame, "tocsouri" cu mese rotunde, cu mese patrate, tutoriale pentru blonde, expuneri ale agentilor recomandati de prieteni, dar si cele ale agentilor prezentati de dusmani - cultura manelelor isi spune cuvantul. Am furat fluturasi de pe parbrizul masinilor. de la usile vecinilor...Pilonul unu, pilonul doi... si oricate piloane-ar mai fi fost necesare, la degetul meu mic se supuneau toate.

Si tocmai ma linistisem, certificand cu semnatura, olografa si indescifrabila, polita insoritei mele batraneti, asigurandu-ma de-un somn ceva mai linistit decat cel pe care mi-l veghea FNI-ul, ca m-am si trezit brusc in realitatea mediatica a prezentului, dar si in cea a viitorului apropiat.

O stire scurta, elocventa lovitura de gratie in moalele capului. Rezultat rapid si eficient. Recitesc. Acelasi rezultat. Iau in calcul c-o sa-mi umplu scafarlia de cucuie, nu ma invat minte si mai iau o lovitura. Noroc ca moalele capului incepuse a se intari sub loviturile precedente. Ma reped spre calendar. Dupa ce salut peisajul hibernal al lunii februarie ma agat de speranta ca aceasta luna n-ar apartine anului de gratie 2008. Eroare. Sperante inselate. Distrusa ma prabusesc sub povara unui calcul aritmetic care extrage din 2012 descazutul 2008. Cifra fatidica: 4. Nici macar un cincinal.

Sa va spun de ce m-a apucat defetismul si depresia la cotele cele mai inalte. Sursa: www.realitatea.net. Titlu: "In 2012 vine sfarsitul lumii!". Dupa ce zice semnul ala, al exclamarii, ca mirarea mi-e prieten numai mie, lucrurile sunt clare. Vine! Pazea!

In urma cu vreo 3.000 de ani, extrem de violenta societate a imperiului mayas se intindea (a facut-o vreme de vreo 13 secole) pe hartile continentului american (sau cum s-o fi numit el in perioada precolumbiana). O facea central, prin peninsula Yucatan - pentru pasionatii de fotbal, cam pe unde sunt Mexicul, Guatemala si Hondurasul zilelor noastre - si, ca si egiptenii, in lipsa internetului, si mai ales a "mess"-ului, se straduiau sa-si ocupe timpul cu alte hobby-uri, precum cel al construitului de piramide. Dac-ar fi ramas singura lor placere, probabil c-am fi trait linistiti pana la adanci batraneti... Numai ca, Itzama, regele cerului, in calitate de zeu, a facut ce-a facut si c-un aer binefacator a adus mayasilor scrisul si calendarul. Atat le-a trebuit! S-au pus pe treaba si-au lasat, intru pomenirea civilizatiei lor din neam in neam, urmatoarea prezicere: "In anul 2012 se va produce un cataclism la nivel mondial, prin trecerea la o noua epoca spirituala. Teoria lor se bazeaza pe oscilatia axei terestre care la fiecare 26.000 de ani se reconfigureaza." (citat pe de-a-ntregul din stirea www.realitatea.net)

Io inteleg chestia cu trecerea la o noua epoca spirituala, da' nu inteleg de ce chestia asta e musai sa produca si-un cataclism planetar. Adica spiritul trece prin stomac, da' ce vina are saraca planeta a carei chiriasi suntem, ca ne-apuca boala sa topaim in grup, ca umanitate ce suntem, in sus sau in jos, pe treptele epocilor spirituale? Dar teoria e bazata,. Pe ceva! Pe oscilatia axei terestre, care se reconfigureaza. Of, stiinta asta! M-am plimbat si eu la ceas de zi, pranz si seara pe aleile Politehnicii, chiar si pe la cursuri, chiar si pe la examene.... Degeaba! N-am priceput nimic!

"Cercetatorul american Lawrence E. Joseph a confirmat teoria, sustinand ca in 2012 vom asiata la o aliniere extraordinara a astrelor." - aceeasi sursa, si, desi pare incredibil... aceeasi stire.

Da-o-n colo de oscilatia reconfigurarii! Teoria e confirmata de Lawrence E. Joseph! Cum? Pai ne invita sa asistam la alinierea extraordinara, in ordinea numerelor de pe tricou, a planetelor. Saraca Pluto! Daca mai rabda si ea un picut..., o vedeam aliniata si contirbuind la epoca spirituala a osclatiei noastre reconfigurate. Va dati seama cata frustrare simte ea in aceste momente?

De doi bani speranta. Dupa ce ne-a plimbat, ne-a intortochiat, ne-a epopeizat si ne-a apocaliptizat, stirea realitatii isi ia masuri de prevedere, ne mangaie un pic pe crestet. "Cu toate acestea, nu se poate sti cu siguranta daca aceste lucruri reprezinta intr-adevar sfarsitul lumii, dupa cum au prezis mayasii." Aferim! Sa traim nesiguranta sfasitului lumii decat certitudinea acestui lucru!

Acu' ca tot meditez si cuget... Dupa ce m-am ravasit intr-atat cu vestile astea proaste... Pot sa va intreb, antipudibond... Who the fuck is... Lawrence E. Joseph

Fata dupe no.5


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.