Medicii din Neamt au intrat in alerta dupa ce au depistat un focar de hepatita izbucnit la scoala din localitatea Nistria. Nu mai putin de cinci copii au ajuns la spital in decurs de doua zile, fiind diagnosticati cu hepatita de tip A. Dintre acesti
Medicii din Neamt au intrat in alerta dupa ce au depistat un focar de hepatita izbucnit la scoala din localitatea Nistria. Nu mai putin de cinci copii au ajuns la spital in decurs de doua zile, fiind diagnosticati cu hepatita de tip A. Dintre acestia, patru sunt elevi in clasele a III-a si a IV-a, iar unul, in varsta de 4 ani, este prescolar la gradinita anexata scolii. Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica au trimis de urgenta echipe in teren, urmand ca toti elevii de la scoala din Nistria, precum si cei din scolile comunei aferente, Boghicea, sa fie supusi examinarii si vaccinarilor preventive. Concluzia medicilor a fost aceea ca boala a izbucnit din cauza lipsei oricarei reguli de igiena. „Cei de acolo se complac intr-o mizerie datorata, poate, si saraciei in care traiesc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.