Se pare ca odata cu nevoia de scarpinat se activeaza si anumite parti ale creierului nostru, iar unele persoane pot suferi mancarimi cronice care pot sa le afecteze starea generala de sanatate. Cercetatorii de la Universitatea Wake Forest din Winsto
Se pare ca odata cu nevoia de scarpinat se activeaza si anumite parti ale creierului nostru, iar unele persoane pot suferi mancarimi cronice care pot sa le afecteze starea generala de sanatate. Cercetatorii de la Universitatea Wake Forest din Winston-Salem, SUA, au descoperit aspecte ale functionarii creirului care ar putea explica de ce scarpinatul ne provoaca atata multumire si de ce ne este greu sa ne oprim din scarpinat. "Studiul nostru arata pentru prima data cum calmeaza scarpinatul zona in care simtim o mancarime. Este important sa intelegem acest mecanism pentru a putea ajunge la terapii eficace, deoarece pentru unele persoane mancarimea poate fi cronica si le afecteaza starea generala de sanatate", a explicat dermatologul Gil Yosipovitch, unul din cercetatori. La studiu au participat 13 voluntari sanatosi, de ambele sexe, care au fost suspusi la examinari prin rezonanta magnetica functionala, care arata zonele creierului care sunt active in timp ce facem diverse miscari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.