ICR - Standuri romanesti la Londra, Barcelona si Viena
Institutul Cultural Roman Bucuresti va organiza, in acest an, standuri ale Romaniei la targurile internationale de carte de la Londra, Viena si Barcelona. In 2008, bugetul total al
ICR - Standuri romanesti la Londra, Barcelona si Viena
Institutul Cultural Roman Bucuresti va organiza, in acest an, standuri ale Romaniei la targurile internationale de carte de la Londra, Viena si Barcelona. In 2008, bugetul total al ICR pentru targuri si expozitii de carte este de 700.000 de lei La London Book Fair (14-16 aprilie 2008), ICR va organiza un stand colectiv de tara, care va cuprinde peste 20 de edituri romanesti. In acelasi timp, la Targul de Carte de la Viena se va organiza un stand de 8 mp, axat pe promovarea autorilor romani. De asemenea, participarea la Liber Barcelona vine dupa ce, in 2007, ICR a organizat in premiera un stand la acest targ. Programe. Totodata, ICR, prin Centrul National al Cartii - departament din cadrul institutiei conduse de H.R. Patapievici - va promova programele de finantare a traducerilor din autori romani - TPS/ Translation and Publication Support Programme, 20 de autori si Publishing Romania - la targurile de la Leipzig (13-16 martie) si Paris (14-19 martie), fara sa organizeze un stand. Coordonare. Standurile romanesti la targurile de la Londra, Barcelona si Viena sunt coordonate de ICR Bucuresti, la nivel central, pe langa aceste participari existand si proiecte ale institutelor culturale romanesti din strainatate, care vizeaza participarea la alte targuri de carte. Astfel, ICR Stockholm va participa la sectiunea “Voci din Romania”, a Targului de Carte Bok och Bibliotek de la Goteborg (25-28 septembrie), cu un stand de 50 mp. “Vor fi prezentate in principal traduceri de carti din limba romana in limba suedeza si in alte limbi de circulatie. Pe langa stand, va exista un program de lecturi, seminarii si dezbateri cu participanti suedezi si romani si o expozitie de fotografii cu autori romani, realizate de catre doi fotografi din Suedia”, transmite ICR. Berlin. Si ICR “Titu Maiorescu” din Berlin va participa la Festivalul de Literatura “Kleine Sprachen-Grosse Literaturen 2007”/ “Limbi mici, literaturi mari”, in cadrul Targului de Carte de la Leipzig (13-16 martie), cu o lectura din romanul “Degete mici” de Filip Florian. ICR Varsovia va avea un stand romanesc la Targul International de Carte de la Varsovia (15-18 mai), unde va incerca sa atraga atentia asupra poeziei romanesti. Standul va fi inscriptionat cu versuri foarte cunoscute, cu caractere atragatoare, in timp ce proiectii de video-poezie vor rula nonstop pe un ecran special instalat. La eveniment vor fi invitati poetii Dan Sociu si Elena Vladareanu. Bugetul total al ICR pentru participari la targuri si expozitii de carte, in 2008, este de 700.000 de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.