Emil Boc a solicitat Guvernului, sambata, la Brasov, dupa intalnirea cu grupurile parlamentare ale partidului, sa stabileasca data pentru alegerile locale. Liderul PDL  a precizat ca 25 mai si 8 iunie ar fi potrivite pentru ca respecta preveder
Emil Boc a solicitat Guvernului, sambata, la Brasov, dupa intalnirea cu grupurile parlamentare ale partidului, sa stabileasca data pentru alegerile locale. Liderul PDL a precizat ca 25 mai si 8 iunie ar fi potrivite pentru ca respecta prevederile legislative si Constitutia.
Raspunzand unei intrebari referitoare la propunerea facuta de premierul Calin Popescu Tariceanu de a nu suprapune alegerile cu Campionatul Mondial de Fotbal, Boc a spus ca 25 mai si 8 iunie sunt date perfecte, care se incadreaza in prevederile legale de organizare a alegerilor locale. "Sper sa nu propuna, prin nesuprapunerea cu CMF, luna octombrie sau luna noiembrie a acestui an. In mod normal aceste alegeri, daca e sa respectam calendarul- 25 mai si 8 iunie se incadreaza in prevederile Constitutiei care spune ca mandatului este de patru ani", a completat Boc.
El a mai spus ca pana la 1 martie vor fi finalizate sondajele pentru candidaturile la primarii si ca pana atunci se vor cunoaste oficial toate candidaturile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.