Veroniki Art - Expozitie colectiva a cinci tineri artisti
Cinci tineri plasticieni va asteapta sa vedeti ale lor “5 viziuni asupra cotidianului”, expuse la Galeria Veroniki Art pana la 17 februarie.  
Cinci
Veroniki Art - Expozitie colectiva a cinci tineri artisti
Cinci tineri plasticieni va asteapta sa vedeti ale lor “5 viziuni asupra cotidianului”, expuse la Galeria Veroniki Art pana la 17 februarie.
Cinci personalitati diferite, cinci stiluri de a picta, cinci moduri de a se raporta la lume si a o integra in arta proprie. Alina Dumitrasu, Veronica Chirculescu, Dragos Burlacu, Cristi Suteu si Maria Pop Timaru se completeaza reciproc si aduc in fata publicului parti ale unui mozaic artistic contemporan. Care este lumea in care se misca artista Maria Pop Timaru? Una care nu-i convine prea mult. Se revolta ca traieste intr-o lume in care locul zeilor este luat de vedete. De aceea, ceea ce picteaza este o parodiere a fetisurilor moderne, a asa-ziselor valori care stapanesc lumea contemporana. “Portretele zeilor dintr-un cimitir imaginar sunt mai degraba comice decat tragice, iar situatia pe care am creat-o nu este una reala, pentru ca un zeu, prin insasi definitia lui, nu poate muri”, spune Maria. Alina Dumitrascu este fascinata de universul spatiului casnic, de obiectele din bucatarie si nu se sfieste sa le redea in culori calde, dovedind ca orice lucru care unui ochi insensibil ii poate parea banal constituie motiv de inspiratie si incantare artistica. “Pictura hranei trezeste in mintea privitorului semnificatii mai adanci - comuniunea celor vii cu cei morti, sentimentul comuniunii depline cu societatea si cu realitatea generala, fara contradictii si artificialitati”, isi defineste artista preferintele temelor sale picturale. Violeta Chirculescu ne aduce in atentie chipul uman la batranete, plin de expresivitate, pe care il reda in felul ei personal, prin decupaje, si reluari, amintind de tehnica filmului. “Batranetea, care pentru unii ar putea insemna echivalentul urateniei, al singuratatii, al tristetii, dar care, pentru mine, reprezinta un univers plin de mistere pe care incerc sa il observ pe cat imi sta in putinta, sa il inteleg”, spune artista. Dragos Burlacu ne propune exercitii ale unei cautari de teme si subiecte care sa-l defineasca si prin care sa defineasca lumea pe care o picteaza. El spune: “Subiectul picturilor mele este insasi pictura. Incercand sa ma debarasez de elemente straine ei, pictura redevine punctul zero, firesc al definirii mele ca artist”. Picturile lui Cristi Suteu par a fi facute anume sa te inspaimante. Un personaj al lui are gura gata sa inghita realitati pe care nu le cunosti, dar de care vrei sa fii strain. El spune ca personajul vrea sa “devoreze” aparenta si iluzia. “Urmaresc sa redau mai mult trairea interioara a personajelor, acestea fiind surprinse intr-o atitudine statica ce denota o anumita stare. Stare ce face trimitere la martiriu”, spune Cristi Suteu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.