Kievul propune Europei radare ruse
Ucraina, fosta republica sovietica ce doreste sa adere la NATO, va propune Europei sa foloseasca radarele ucrainene pe care ani de zile le-a inchiriat Rusiei, de care acum nu mai are nevoie, a anuntat vineri Agentia spatiala ucraineana, transmite Rompres. "Aceste radare sunt elemente ale sistemului de aparare antiracheta. Intentionam sa propunem Europei sa le utilizeze, ea dorind sa-si construiasca propriul sistem de securitate. Poate ca Europa va fi interesata", a declarat directorul agentiei Iuri Alekseev. "Le vom moderniza pentru a continua sa le exploatam", a adaugat el. La 25 ianuarie Duma (camera inferioara a Parlamentului Rusiei) a votat pentru anularea acordului dintre Moscova si Kiev referitor la utilizarea in comun a radarelor de la Mukacevo
(vestul Ucrainei) si la Sevastopol (Crimeea, sud). (G.D.)
Delegatia Permanenta a PNL
Liberalii se reunesc, astazi si maine, la Brasov, in sedinta Delegatiei Permanente a formatiunii, principalele teme de dezbatere fiind pregatirea noii sesiuni parlamentare, precum si alegerile locale din vara anului 2008. La Delegatia PNL, vicepresedintii regionali ai partidului vor prezenta stadiul identificarii candidatilor de primari la alegerile locale. De asemenea, liberalii ar putea lua in discutie problema CNSAS, fiind posibila adoptarea unei rezolutii in acest sens. Cazul Norica Nicolai nu se afla pe ordinea de zi a sedintei conducerii liberale, PNL asteptand decizia Curtii Constitutionale. Totusi, nu este exclusa o discutie pe aceasta tema, daca cineva va dori abordarea subiectului. (R.G.)
"Tariceanu e Nastase 2"
Vicepresedintele PDL Raluca Turcan (foto) a sustinut ieri ca premierul Tariceanu este "Adrian Nastase 2" pentru ca, la fel ca fostul sef al Guvernului, foloseste in interesul partidului pe care il conduce Agentia pentru Strategii Guvernamentale, catre care a virat recent 52 de milioane de lei. "Calin Popescu Tariceanu transforma bugetul de stat in portofelul electoral al PNL, prin alocarea a 52 de milioane de lei pentru mediatizarea activitatii Cabinetului pe care il conduce. Calin Popescu Tariceanu este Adrian Nastase 2, confirmand, inca o data, admiratia sa si a PNL pentru practicile vechilor si noilor lideri ai PSD", se arata intr-un comunicat semnat de Turcan, citat de Mediafax. Deputatul PDL precizeaza ca, sub pretextul finantarii unor proiecte de informare publica si de promovare a imaginii Guvernului si a Romaniei in strainatate, Tariceanu a virat 52 de milioane de lei Agentiei pentru Strategii Guvernamentale, "institutie pe care acum o foloseste in interes personal si al PNL". (R.G.)